Onze biologische cacaonibs zijn stukjes biologische rauwe cacao, die nooit verhit zijn en vrij zijn van toegevoegde suikers en vetten.
Bij de teelt van de cacaobonen werden nooit kunstmatige meststoffen noch chemische pesticiden gebruikt.
Daardoor is de term "superfood" zeker geplaatst want deze cacaonibs zitten boordevol gezonde voedingsstoffen.
Deze "chocolate chips" kunnen alleszins een positieve bijdrage leveren aan je gezondheid, mits je ze met mate consumeert.
Lees meer
Onze biologische cacaonibs zijn stukjes biologische rauwe cacao, die nooit verhit zijn en vrij zijn van toegevoegde suikers en vetten.
Bij de teelt van de cacaobonen werden nooit kunstmatige meststoffen noch chemische pesticiden gebruikt.
Daardoor is de term "superfood" zeker geplaatst want deze cacaonibs zitten boordevol gezonde voedingsstoffen.
Deze "chocolate chips" kunnen alleszins een positieve bijdrage leveren aan je gezondheid, mits je ze met mate consumeert.
Cacaonibs bezitten:
- zeer veel antioxidanten: deze zouden ons beschermen tegen hart- en vaatziekten en tegen veroudering
- diverse mineralen en vitamines zoals magnesium, ijzer, zink en chroom
- tryptofaan: een stof die een positieve invloed heeft op het serotoninegehalte, waardoor onze stemming verbetert en stress zou verminderen
Cacaonibs zijn dus een gezond tussendoortje of een smakelijke verrijking van je ontbijt. Je kan ze toevoegen aan een smoothie, muesli of vers fruit. Ook in zelfgebakken muffins of cake zijn ze lekker. Wees er wel van bewust dat de gezonde voedingsstoffen verdwijnen door verhitting.
Rauwe cacao bevat cafeïne en theobromine, hetgeen een opwekkend effect heeft, net als koffie. Een kleine hoeveelheid cacaonibs 's ochtends in plaats van je klassieke tas koffie kan dus perfect als je een opkikker nodig hebt. Maar vermijd om het 's avonds nog te eten indien je gevoelig bent voor cafeïne.
Je zou best geen cacaonibs eten indien je last hebt van:
- maag- en darmproblemen
- migraine
- hartritmestoornissen
- diabetes
Cacaonibs zouden ook niet geschikt zijn voor zwangere en zogende vrouwen. Mensen met een nikkelallergie zouden naar verluid ook beter geen chocoladeproducten eten.
Allergenen :
/
Ingredïenten :
Rauwe cacao bio (stukjes)
Kan sporen van pinda's, noten en sesam bevatten
Minder