BBQ met Tim Torfs: zalm in sesamkorstje met groentjes

Lekker en gezond BBQ met Tim Torfs & Allnuts!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 10 ml + 100 ml olijfolie
  • sap van 6 limoenen
  • 1 el honing
  • 1 el gemberpuree
  • 1 eiwit
  • 4 el sesamzaad
  • 4 stukken zalm
  • pijnboompitjes

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Snij de groenten in schijfjes en leg ze in laagjes in een aluminium bbq schaal. Breng op smaak met zout, peper en 10 ml olijfolie. Bak 15 minuten op de bbq.

Maak ondertussen de vinaigrettte door het limoensap met de honing en de gember in een kom te doen. Voeg al roerend 100 ml olijfolie toe samen met wat zout en peper.

Meng het eiwit met de sesamzaadjes. Smeer dit mengsel op één zijde van de zalm (die je vooraf kruidde met zout en peper).

Bak de zalm in een papillot op de bbq.

Dresseer de zalm op een bord en stapel de groenten ernaast.

Sprenkel er wat vinaigrette en pijnboompitten overheen.