Biefstuk met cashewnoten, pompoenpitten en sesamzaadjes

Het is hoogzomer! Dit recept toont aan dat barbecuen ook licht en gezond kan zijn.
Indien je het vlees door vis vervangt, wordt het helemaal een gerechtje om vaak klaar te maken.

Deze kleurrijke salade is supergezond door de variëteit aan groenten. De noten en zaadjes leveren extra voedingsstoffen zoals gezonde vetzuren, goed voor het hart en de bloedvaten.
Maar wat zeker belangrijk is in de zomer is dat deze vetten ervoor zorgen dat we een elastische huid krijgen. De zonnestralen en de warmte drogen onze huid uit, hetgeen zich vertaalt in een doffe teint, rimpeltjes en kraaienpootjes. Een extra portie noten en zaadjes kunnen dit verhelpen. So easy, toch?

Ingrediënten

  • Sla naar keuze
  • een bussel radijsjes
  • 1 chilipepertje, pitjes verwijderd
  • 1/2 rode ui
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 potje verse koriander
  • Sap van 1 limoen
  • een snuifje gemalen gemberwortel (= gemberpoeder)
  • 1 el agavesiroop of honing of kokoksbloesemsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 4 el olijfolie
  • citroenpeper of zwarte peper en zout
  • 500 g biefstuk of 700 g vis

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Maak de sla schoon en scheur in stukken. 
  • Maak de radijsjes schoon en snij in fijne schijfjes. Snij het chilipepertje in ringetjes.
  • Snij de rode ui in fijne ringen en spoel af onder de koudwaterkraan. Zo verliest hij zijn sterke smaak als je hem rauw eet. Dep droog met keukenpapier.
  • Knip de tuinkers. Snij de koriander fijn. Als je van een sterke koriandersmaak houdt, kan je ook de steeltjes fijnsnijden. Anders gebruik je enkel de blaadjes.
  • Verdeel de groenten over 4 borden.
  • Maak de vinaigrette. Doe hiervoor het limoensap, het gemberpoeder, de agavesiroop, de sojasaus, de olijfolie, de peper en een snuifje zout in een glazen bokaaltje. Dit kan je zo inde koelkast bewaren. Schud vlak voor het serveren flink met het bokaaltje, zodat alle ingrediënten zich vermengen. Controleer de kruiding en voeg meer peper, zout en/of siroop toe. Serveer de dressing bij de salade.
  • Ondertussen heb je ervoor gezorgd dat de houtskolen gloeiend zijn en kan je de biefstuk of vis bakken. Op de foto is de biefstuk goed gebakken, maar als je hem liever rood hebt, pas je gewoon de bakwijze aan uiteraard. 
  • Extra tip: met de uitgeperste limoenschillen kun je over het rooster van de barbecue gaan, dan krijg je hem gemakkelijker proper.