Bruschetta met tomaatjes en scampi

Deze bruschetta is een ideaal hapje voor bij de aperitief. Je hebt er weinig voor nodig en het zijn allemaal ingrediënten die je waarschijnlijk in huis hebt.

Ingrediënten

  • stokbrood of ciabattabrood
  • olijfolie
  • look
  • peper en zout
  • tomaten
  • verse basilicumblaadjes
  • olijven
  • scampi
  • oregano gedroogd
  • rozemarijn gedroogd
  • basilicum gedroogd
  • citroenpeper of zwarte peper
  • pijnboompitjes

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Snij het stokbrood of het ciabattabrood in sneetjes. Rooster ze in de oven van 220°C of onder de grill. Leg de pijnboompitjes erbij maar let goed op dat deze niet verbranden! Haal ze er desnoods sneller uit dan het brood.
    Snij een lookteentje doormidden en wrijf het geroosterde brood ermee in, druppel wat olijfolie over het brood.
  • Snij de tomaten in dobbelsteentjes. Als er veel pitjes in de tomaten zitten, kan je die eventueel verwijderen. Bij kleine tomaatjes zoals cherrytros- of marzano tomaatjes is dit niet nodig.
    Giet een flinke geut olijfolie over de tomaatjes, kruid met peper en zout en meng er wat fijngesneden verse basilicum onder.
  • Snij de olijven middendoor.
  • Doe de gedroogde kruiden samen met wat citroenpeper en zout in een geut olijfolie en wentel de scampi hierin. Verwarm een antikleefpan en bak de scampi.
  • Beleg het stokbrood met de tomaatjes, olijven en een scampi. Werk af met de pijnboompitjes.
  • Serveer met een frisse cocktail of een glaasje wijn. De zon in je glas en op je bord! Enjoy!