Cake met verse kersen

Het kersenseizoen loopt bijna op zijn einde, daarom bakten we nog snel deze heerlijke cake.

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 200 gr kersen
  • 80 gr amandelpoeder
  • 30 gr kokosbloesemsuiker
  • 100 gr yoghurt
  • 2 eieren

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 180°C. Vet een bakvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem. 

Smelt de boter. Meng hieronder de eieren, de suiker, het amandelpoeder en de yoghurt.

Spoel de kersen af en verwijder de pitten en het steeltje. Lepel ze voorzichtig onder het beslag.

Doe het beslag in de ingevette bakvorm en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Je kan de kersen ook vervangen door andere bessen zoals frambozen of blauwe bessen.