Chocolade brownie met vanille ijs

Hmm.. tijdens deze regenachtige dagen smaakt een lekker warme chocolade brownie eens zo lekker. Serveer met een bolletje ijs, smullen maar. 

Receptje van Fiona @ the kitchen

Ingrediënten

  • 75 gr pure chocolade 70% + 25 gr extra om apart te smelten als afwerking.
  • 60 gr kokosbloesemsuiker
  • 40 gr cashewnoten
  • 2 eieren
  • 125 gr boter
  • 50 gr havermeel
  • Kokosschilfers
  • Hazelnootpoeder, wat fijngehakte hazelnoten en kokosschilfers als afwerking
  • Vanille ijs

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 170 graden.

Snijd de boter in stukjes en smelt ze samen met de chocolade op een zacht vuurtje. Neem de pot van het vuur en voeg het havermeel en de kokosbloesemsuiker toe.

Hak de cashewnoten fijn en voeg samen met de eieren bij het deeg. Meng goed en giet in bakvormpjes.

Bak gedurende 30' op 170 graden.

Strijk wat gesmolten chocolade ( au bain marie) over de afgekoelde brownies en strooi er wat fijngehakte cashews, hazelnotenpoeder en kokosschilfers over.

Presenteer op een mooi bord met een lekker bolletje vanille ijs en klaar!