Coquilles met champagnesaus en geroosterde macadamianoten

Coquilles zijn altijd een beetje zoet. De combinatie met de geroosterde macadamianoten is apart en toch voor iedereen toegankelijk.
Met de champagnesaus kan je zelfs de moeilijkste eters verleiden!
Maar je kan de champagne natuurlijk ook vervangen door andere bubbels zoals cava, crémant of prosecco.
Wie op zijn zoutverbruik moet letten, kan de gezouten macadamianoten uiteraard vervangen door de macadamia natuur.

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 2 kleine potjes (1,9 dl) visfond of 1 grote pot
  • 1 visbouillonblokje
  • 2 kleine sjalotjes fijngehakt
  • 2 dl champagne of andere bubbels
  • 2 dl room
  • peterselie fijngehakt
  • pezo
  • 12 St.-Jacobsvruchten
  • boter om te bakken
  • een handvol geroosterde macadamianoten, middelfijn hakken
  • Eventueel bindmiddel : Maïzena Roux minute of beurre manié
  • Beurre manié : dit is een verfijnd bindmiddel. Je mengt een gelijke hoeveelheid goede boter en bloem met een vork. Bvb 100 g boter met 100 g bloem. Je voegt beetje bij beetje dit mengsel toe aan je kokende bereiding, net voldoende tot de saus mooi gebonden is. Je kan deze beurre manié in de diepvries bewaren, zo heb je altijd een portie bij de hand.

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Voeg de visfond, het bouillonblokje, de sjalot,de champagne en de room samen in een pannetje en laat tot de helft inkoken. (Vb 8 dl wordt 4 dl)
  • Een beetje peterselie toevoegen.
  • De saus eventueel binden (enkel indien nodig).
  • De St. Jacobsvruchten kruiden met peper en zout, heel kort bakken in hete boter.
  • Doe wat saus op een voorverwarmd bordje. Leg 3 coquilles per bord op de saus, bestrooi met gehakte macadamianoten en peterselie.
  • In sommige supermarkten vind je tegenwoordig een gedroogde bloemenmengeling (in glazen potjes). Je gerecht oogt extra mooi als je er wat bloemetjes overstrooit.

Planning
De saus kan je perfect 1 dag op voorhand maken. Best zonder het bindmiddel.
Wil je ze toch volledig op voorhand afwerken en is ze te dik geworden, dan kan je wat extra room toevoegen bij het opwarmen.
De coquilles bakken op het moment zelf.