Coquilles voor op de barbecue

Ook verrast door het warme weer en inspiratie nodig voor een snel en licht gerechtje voor de barbecue? Dan kan dit recept voor coquilles je zeker verleiden. Serveer ze met onze groene salade van granaatappel en een fris glaasje witte wijn en je verlengd weekend kan niet meer stuk.
Uiteraard zijn de hazelnoten perfect vervangbaar door romige macadamianoten of cashewnoten. Als je enkel peper op de coquilles doet, kan je de gezouten versie van de noten nemen.

Dit recept is voor 2 personen.

Ingrediënten

  • een handvol hazelnoten
  • 100 g goede boter
  • 1/2 sjalot
  • 1 el gehakte bieslook
  • 6 coquilles
  • peper en zout

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Rooster de hazelnoten in een antikleefpan zonder vetstof. Hak ze grof. Zet opzij.
  • Laat de goede boter licht smelten, kruid met peper en zout en voeg de gehakte sjalot en bieslook toe.
  • Doe de coquilles open en verwijder 1 schelp. Of vraag dit aan je visboer. Bak de coquilles op de barbecue terwijl je de boter toevoegt. Laat de coquilles niet te lang bakken, want dan worden ze taai. Je kan ook gewone coquilles kopen, die niet meer in de schelp zitten. 
  • Werk de coquilles af met de geroosterde hazelnoten en serveer met de groene salade van granaatappel.