Couscoussalade met pistache en moerbei

Met deze heerlijke couscoussalade tover je in no time een kleurrijk gerecht op tafel. Want zeg nu zelf, dat kunnen we wel gebruiken tijdens deze donkere dagen.

Smakelijk!

Ingrediënten

  • 150 g volkoren couscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 ml kokend water
  • 50 g ongezouten pistachenoten
  • 150 g kipfilet
  • 1 paprika naar keuze
  • 50 g abrikoos soft
  • 50 g moerbeien
  • Een geutje olijfolie
  • peper en zout

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Doe de couscous in een ruime kom samen met het bouillonblokje. Giet er het kokende water over en laat 10 minuten staan.

Doe de pistachenoten in een pan en rooster ze ongeveer 2 minuten.

Verhit een geutje olijfolie in een pan. Snij de kipfilet in reepjes. Bak ze goudbruin en kruid af met peper en zout.

Halveer ondertussen de paprika en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Snij de abrikozen in kleine stukjes.

Roer de couscous los met een vork en voeg de pistachenoten, paprika, abrikozen en moerbeien toe. Meng het geheel door elkaar en verdeel de reepjes kipfilet over de salade.