Crispy salad met granaatappel en walnoot

Een receptje voor een snel en fris bijgerecht voor de barbecue, dat kunnen we allemaal gebruiken met een warm weekend in het vooruitzicht.
Het is bovendien een zeer gezonde salade, want granaatappel en walnoten hebben vele positieve eigenschappen.
Zo zeggen onderzoekers dat granaatappels de bloeddruk en de cholesterol zouden kunnen verlagen, ons zouden kunnen beschermen tegen kanker en Alzheimer en goed zouden zijn tegen gewrichtspijn en ontstekingen.
Ook walnoten zouden vele van deze eigenschappen bezitten. Bovendien is deze salade zeer snel klaar, want bij dit weer willen we allemaal naar buiten in plaats van te lang in de keuken te staan.

Ingrediënten

  • Fijne friséesalade
  • een handjevol muntblaadjes
  • pitjes van een halve granaatappel
  • een handjevol walnoten (grof hakken)
  • olijfolie
  • goede azijn naar keuze
  • peper en zout

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Meng de salade en de muntblaadjes losjes door elkaar.
  • Strooi de granaatappelpitjes en de walnoten er over.
  • Druppel er wat olijfolie en azijn over. Werk af met grof gemalen peper en zeezout. Dien onmiddellijk op.