Energieballs van Lotto-Soudal

Op deze foto zie je Carol aan het werk, de kok van de wielerploeg Lotto-Soudal. Hij maakt energieballs voor de renners, uiteraard met noten, zaden en specerijen van Allnuts.
Deze energieballs zijn vetarm en low-sugar. Je kan de amandelnoten vervangen door hazelnoten voor een verbluffend "Nutella"-effect.
Carol gebruikt tevens onze gepofte quinoa, die je vanaf nu in onze webshop kan bestellen.

Ingrediënten

  • 70 g pompoenpitten
  • 20 g gepofte quinoa
  • 50 g witte amandelen
  • 80 g dadels
  • 1/4 kl kurkuma of meer naar wens
  • 1/2 kl kaneel
  • 1 el cacapoeder
  • een snuifje zout
  • 1 kl vanillesuiker of rietsuiker
  • 1 el vaste honing
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • amandelpoeder

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Maal 40 g pompoenpitten in de blender tot meel en zet dit apart.
  • Doe 30 g pompoenpitten, de gepofte quinoa, de amandelen en de ontpitte dadels in de blender. Hak heel even tot alles fijngehakt is, maar maal het zeker niet helemaal fijn!!
    Je moet nog zien wat er in zit.
  • Voeg nu de kurkuma, de kaneel, het cacaopoeder en het zout toe en maal nog heel even.
  • Voeg de suiker, de honing en het sinaasappelsap toe. Blend gedurende 1.5 minuut, maar stop af en toe om het mengsel van de zijkanten onder de rest te mengen met een spatel.
  • Haal het mengsel uit de blender en doe het in een kom. Maak je handen vochtig met koud water en rol kleine balletjes van deze pasta. Rol ze door het amandelmeel.
  • Je kan deze energieballs in de diepvries bewaren of in de koelkast gedurende 2 weken.