Gazpacho van avocado en kokos

Je leest het goed! De zon komt eraan!
Geniet op je terras van deze frisse gazpacho van avocado en kokos met een glaasje wijn. 
Er is niet veel werk aan, dus je kan snel naar buiten om te profiteren van het mooie weer.
Het is bovendien supergezond en geeft je veel energie. Waar wacht je nog op?

Extra tip: Serveer deze soep niet enkel als aperitiefhapje maar ook als voorgerecht. Ga als volgt tewerk.
Maak een tartaar van rauwe zalm door zalmfilet zonder vel in kleine blokjes te snijden en goed op smaak te brengen met zeezout en peper. Voeg ook een geutje goede olijfolie toe.
Leg de tartaar in een dresseerring in een kommetje of mooi soepbordje (niet te groot), ontvorm, werk af met gehakte noten  en verse kruiden. Dien op.
Doe het avocadosoepje (warm of koud naar keuze) in een soep- of sauskaraf en bedien je gasten aan tafel door de soep langzaam rond de tartaar te gieten.
Dit kan iedereen en toch heeft het een groot Whauw gehalte!
Wie durft, kan extra pit aan dit gerecht toe te voegen door onze Wasabinoten te crunchen en dat over de tartaar te strooien. We love it!  

Ingrediënten

  • 1/2 stengel citroengras
  • 1/2 groen chilipepertje (pitjes en zaadlijsten verwijderd)
  • 30 gr verse gember fijngehakt of 1/4 kl gemberpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 3 dl kippenbouillon (gemaakt van 1/2 kippenbouillonblokjes en 3 dl water)
  • 3 dl vetarme room of gewone room
  • 3 dl kokosmelk
  • 1/4 kl citroenpeper
  • 1 avocado
  • citroensap naar smaak
  • Garnituur: chiazaadjes en noten naar keuze zoals cashew, pinda's, pijnboompitjes
  • Garnituur: gemalen coco of coco krullen, even roosteren zonder vetstof in een antikleefpan
  • Garnituur: paprikapoeder, komkommer, rucola

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Citroengras, chilipeper en gember grof hakken. Dit mengsel enkele minuten bakken in olijfolie.
Kippenbouillon, room, kokosmelk en citroenpeper toevoegen, 45 min. zachtjes laten inkoken tot er 1/3 overblijft = 3 dl.
Het geheel zeven.
1 avocado in stukken snijden en een beetje citroensap naar smaak toevoegen en mixen.
In de koelkast bewaren en fris serveren op het terras met een glaasje wijn. Enjoy summer!