Geroosterde bloemkool met pijnboompitjes, rozijnen en amandel

Serveer dit vegetarisch gerecht als welkome afwisseling bij het aperitief. Het kan tevens deel uitmaken van een tapas buffet of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.
Je kan er ook gezouten ansjovis bij leggen, als je de schotel met vis wil uitbreiden.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • peper en zout
  • walnoten
  • rozijnen naar keuze
  • pijnboompitten
  • amandelschilfers
  • peterselie

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Snij de bloemkool in roosjes (niet te klein snijden) en leg in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en kruid met peper en zout.
Plaats de bloemkool in de oven van 200 à 220°C gedurende ca 10 min. 
Doe nu de walnoten bij de bloemkool. Plaats gedurende 10 min terug in de oven.
Week ondertussen de rozijnen in lauw water (of porto als het alcoholisch mag zijn) gedurende 20 min. Giet ze daarna af.
Rooster de pijnboompitten en de amandelschilfers in een antikleefpan.
Frituur de peterselie.
Leg de bloemkool op een mooie schaal, strooi de walnoten errond, alsmede de rozijntjes.
Voeg ook de pijnboompitten en de amandelschilfers toe.
Bestrooi met gedroogde peterselie.
Indien het wat feestelijker mag, kan je het afwerken met gefrituurde peterselie of met salieblaadjes gebakken in een wat olijfolie.