Halloween spinnewebsoep met kaasbezems

Pompoensoep wordt door vrijwel alle kids gesmaakt. Zeker als zij ze zelf kunnen versieren met spinnewebben en kaasbezems.
Het recept voor de pompoensoep is eerder voor volwassenen door toevoeging van onze geurige specerijen, maar uiteraard kan je met de kids een traditionele versie maken.
We willen jullie vooral ideeën geven voor Halloween, waarbij de kinderen tijdens de vakantie op een educatieve en tegelijk leuke manier met gezonde voeding bezig zijn.

Ingrediënten

  • 1 kg pompoenvlees in blokjes gesneden
  • 2 uien in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 1 zoete aardappel in stukjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • een snuifje kurkuma
  • een snuifje currypoeder madras
  • een snuifje komijnzaad gemalen
  • grof zeezout en gemalen peper
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • 1.5 l water
  • dunne room
  • pompoenpitjes
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • sesamzaadjes
  • enkele schijven kaas
  • bieslook
  • enkele sneetjes brood

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Stoof alle groenten zachtjes aan in de olijfolie zonder ze te laten kleuren. Overstrooi ze met de specerijen en laat nog even verder stoven voor een optimale smaak.
    Voeg zout en peper, evenals de bouillonblokjes en het water toe. Breng aan de kook. Laat de soep ongeveer een half uurtje koken of tot de groenten allemaal gaar zijn.
    Mix de soep fijn en controleer de kruiding. Indien de soep te dik is, voeg je meer water en kruiden toe en laat je ze opnieuw doorkoken.
  • Rooster ondertussen de pompoenpitjes even in een antikleefpan zonder olie.
  • Voor de kaasbezems: Snij repen van het bladerdeeg van ongeveer 0.5 tot 1 cm breed. Rol ze op. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met het losgeklopt ei. Overstrooi met sesamzaadjes en/of grof zeezout. Bak de stengels goudbruin in de voorverwarmde oven van 200 °C gedurende ongeveer 10 minuten of langer tot de stengels mooi gerezen zijn.
    Laat de stengels afkoelen. Neem een schijf kaas en leg ze op een snijplank. Snij de kaas tot in de helft in. Dit kunnen de kids gemakkelijk zelf doen, want het kan met een gewoon mes waar ze hun boterham mee smeren. Draai de kaas bovenaan rond de soepstengel. Je kan dit eventueel nog samenbinden met wat bieslook.
  • Verdeel de soep over kommetjes. Giet in het midden een straaltje room en vorm er met een vork een spinneweb van. Dit zie je niet op de foto, maaar wij vinden het een leuk extraatje voor Halloween. Overstrooi met wat geroosterde pompoenpitjes.
    Serveer met de kaasbezems.
  • Druk vormpjes uit het brood en serveer ze bij de soep.