Homemade granola

Het fijne aan zelf granola maken is dat je zelf beslist wat je erin doet. Ga aan de slag met ons basisrecept en werk de granola af met toppings naar keuze. Heerlijk smullen!

Ga je liever voor een suikervrije variant? Laat dan de honing achterwege en voila!

Tip: je kan de granola ongeveer 2 weken bewaren.

Ingrediënten

  • 4 el kokosolie
  • 250g havervlokken
  • 150g gemengde noten, fijngehakt
  • 4 el kokos gemalen
  • 4 el pompoenpitten
  • 4 el zonnebloempitten
  • 3 el cacaopoeder
  • 4 el honing
  • 1 el olijfolie
  • Toppings naar keuze: moerbeien, gojibessen, gedroogde vijgen, rozijnen, cranberry, ...

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150°C

Smelt de kokosolie op een laag vuurtje

Neem een grote kom en meng hierin de havervlokken, de noten, de kokos, de pitten en het cacaopoeder. Giet er de honing, de olijfolie en de gesmolten kokosolie over.

Leg bakpapier op de bakplaat. Verspreid het mengsel over de bakplaat en zet in de oven.

Laat 20 minuten bakken. Roer het mengsel om en laat nog eens +- 10 minuten in de oven staan. (tot het geheel goudbruin gebakken is)

Laat de granola even afkoelen en voeg er wat toppings naar keuze aan toe.