Kerstborrel met Glühwein rozijntjes

Serveer deze warme Glögg buiten bij de vuurkorf, samen met gemarineerde rozijntjes en wat zure room. 
Plof dit jaar eens niet met zijn allen in de zetel na de copieuze kerstmaaltijd. Maar maak een kleine wandeling, die de spijsvertering bevordert.
Je kan dan bij terugkomst origineel uitpakken door de degustief te serveren bij de houtkorf buiten.
In plaats van de traditionele pralines doe je rozijntjes en zure room in gekleurde glaasjes, zodat iedereen zichzelf kan bedienen.

Ingrediënten

  • Glögg (surf naar het recept op onze website)
  • rozijntjes naar keuze
  • Glögg om de rozijntjes te marineren
  • zure room

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Maak voldoende glögg. Je serveert hem niet alleen om zo te drinken, maar je gaat er ook rozijntjes in marineren.
    Je kan de glögg gemakkelijk een week koel bewaren. Je vindt het recept op onze website.
  • Marineer de rozijntjes minstens een nacht (mag ook langer) in wat glögg. Giet ze net voor gebruik af. Doe ze in een mooi gekleurd glaasje of schaaltje.
  • Doe de zure room in een bijpassend schaaltje of glaasje.
  • Verwarm de kruidige glögg en doe in feestelijke glazen. Serveer met de rozijntjes en de zure room. 
  • Geniet met zijn allen rond de vuurkorf. Vrolijk kerstfeest!