Kerstkoekjes met cranberries en witte chocolade

Laat uw kinderen deze koekjes maken, pret verzekerd! Zo kunnen zij ook hun bijdrage doen aan het kerstdiner of nieuwjaarsbrunch.
Je kan de cranberries ook vervangen door blauwe besjes.

Ingrediënten

  • 150 g zachte boter
  • 165 g basterdsuiker (lichtbruine suiker Graeffe)
  • het merg van een halve vanillestok
  • 1 ei, losgeroerd
  • 125 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 170 g havermout
  • 140 g witte chocolade, in stukjes
  • 70 g gedroogde cranberries of blauwe besjes

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Klop, met de kloppers van de mixer de boter met de suiker tot een licht en romig mengsel. Schraap het merg uit de vanillestok. Voeg het ei en het vanillemerg toe en blijf kloppen tot het mengsel glad is.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Meng er de havermout, chocolade en cranberries onder.
  • Roer dit mengsel met een spatel door het botermengsel.
  • Neem een lepel deeg van ca 20 g, rol er een bolletje van en druk het een beetje plat. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk er eventueel een kerstfiguurtje uit. Bak in de oven van 180°C gedurende ca 8 min.
  • U kan de bloem met bakpoeder vervangen door 130 g zelfrijzende bloem