Noten-kaasballetjes

Met de ganse familie rond de fonkelende kerstboom, een aperitiefje in de hand en de kids die fier hun zelfgemaakte noten-kaasballetjes op een mooie schaal presenteren, veel meer is er toch niet nodig om het perfecte aperitiefmoment te creëren.

Ingrediënten

  • 100 g noten naar keuze (witte amandel, pistache, witte hazelnoot, walnoten)
  • 1/2 rode ui, grof hakken
  • 1 handvol peterselie
  • 70 g gemalen kaas (parmeggiano of Emmentaler)
  • 100 g verse kaas naar keuze (philadelphia, zachte geitenkaas)
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 100 g speltbloem of gewone bloem
  • panko of paneermeel

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Doe de noten in een blender of cutter. Voeg de grofgehakte rode ui en de peterselie toe. Cutter even. Voeg de gemalen kaas, verse kaas, de eieren, peper en zout toe en cutter opnieuw. Voeg als laatste de bloem toe en cutter tot een deeg. Je kan het even laten opstijven in de koelkast of er dadelijk balletjes van rollen.
  • Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongballetje. Wentel ze even door de panko of het paneermeel. Maar je kan ze ook door amandelschilfers rollen. Leg de balletjes op de bakplaat en plaats in de oven gedurende ca 15 min. Laat de balletjes niet té droog bakken. Test desnoods eerst ééntje uit om de exacte baktijd te bepalen. Serveer deze balletjes eventueel met zoete chilisaus voor de kinderen.
    Je kan de balletjes klaarleggen op de bakplaat en bewaren in de koelkast. Zo hoef je ze tijdens het aperitiefmoment enkel in de oven te schuiven en kan je meegenieten van de kerstkadootjes.