Ontbijtcrumble van blauwe bessen

Dit is een  heerlijke ontbijtcrumble zonder suiker of boter.
Enkel wat agavesiroop om de boekweit te laten kleven.
Combineer in deze blauwe bessencrumble zowel verse, gedroogde en diepvriesvruchten. Maar je kan ook diepvriesframbozen of gedroogde kersen toevoegen. Zoals in het merendeel van onze recepten, laat je je fantasie weer de vrije loop!
Wij vervangen de boekweit en pecannoten ook regelmatig door allerhande noten en zaden en vullen die aan met geraspte kokos of amandelschilfers. Zo maken we er iedere keer weer een nieuw feest van.
We hebben wat extra productfoto's toegevoegd om je te inspireren.

Ingrediënten

  • 150 g blauwe bessen (vers en/of diepvries)
  • 1 el gedroogde blauwe bessen
  • 1 el boekweit
  • 1 el pecannoten
  • agavesiroop of ahornsiroop
  • alternatieve versie: allerhande noten en zaden ipv de boekweit
  • aangevuld met amandelschilfers of kokos

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Doe de besjes in een ovenbestendig schaaltje. Bijvoorbeeld een terracotta schaaltje waar je crème brulée in maakt. Diepvriesbesjes hoef je niet te ontdooien.
Voeg ook de gedroogde besjes toe.
Meng de boekweit en de noten met de siroop zodat het geheel wat aan elkaar kleeft.
Indien je noten en/of zaden gebruikt, volg je dezelfde methode, maar je kan grote noten eerst grof hakken.
Plaats het schaaltje 8 min in de voorverwarmde oven van 180°C.
Geniet van deze zalige lekkernij 's morgens met een cappuccino of hoe gezond en lekker perfect hand in hand gaan!