Onweerstaanbare granola

Onze basisgranola in ons assortiment is van heel hoge kwaliteit. Maar als je wil, kan je granola ook volledig zelf maken.
Super fijn om samen met de kinderen te doen in het weekend.

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie of 3 el kokosolie
  • 5 el vloeibare honing of agavesiroop
  • 200 gr havervlokken bio fijn
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 50 g gemalen kokos
  • 50 g amandelschilfers
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g pompoenpitten
  • 1 el sesamzaad
  • Gedroogd fruit naar keuze: cranberry, blauwe bes...

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Warm in een steelpannetje of in de microgolfoven de olijfolie of kokosolie op met 3 el vloeibare honing tot de honing net gesmolten is. Niet langer dan nodig anders gaan de goede eigenschappen van de honing verloren.
  • Meng in een grote kom 200 gr havermoutvlokken, 1 koffielepel kaneelpoeder, 50 g gemalen kokos, 50 g geschaafde amandelen, 25 g zonnebloempitten, 25 g pompoenzaadjes en 1 eetlepel sesamzaad. Giet het olie-honingmengsel erover en meng.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het mengsel erop. Plaats in de oven van 150°C gedurende ca 45 min en schep elke 15 min even om. Let op dat de granola niet te donker kleurt, want dan smaakt hij bitter.
  • Laat afkoelen, meng er eventueel nog rozijnen, gedroogde veenbessen of gedroogde abrikozen in stukjes onder.
  • Je kan een deel van de havervlokken vervangen door gepofte quinoa en/of boekweit.
  • Je kan in dit recept de havermout en de gemalen kokos weglaten en vervangen door 250 g van onze basisgranola.

Dit is een veel lekkerder en gezonder alternatief voor cornflakes.