Oosters linzen-kokossoepje

Dit Oosters linzensoepje  kan je serveren als origineel aperitiefhapje of als vegetarische maaltijdsoep. Je zal de verbaasde gezichten van je gasten zien, als je vertelt dat er linzen in dit smaakvolle soepje zitten.
Je kan er ook gebakken tofu aan toevoegen. Zo wordt het een vegetarische maaltijdsoep.
Als je stukjes vis of kip (eerst kruiden met peper en zout!) laat meekoken, wordt het een verwarmende maaltijd om te serveren na een stevige herfstwandeling.

Ingrediënten

  • kokosolie/olijfolie
  • 3 t. look, fijngehakt
  • 400 g preiwit en lichtgroene gedeelte (ca 1,5 tot 2 staven prei), in kleine ringen
  • 2 cm verse gember fijngehakt of 1 kl gemberpoeder
  • ½ kl chilivlokken of verse chili naar wens, fijngehakt
  • 200 g rode linzen, gewassen
  • 1 l groentenbouillon (van 1 l water + 2 groentenbouillonblokjes)
  • 500 ml kokosmelk
  • koriander
  • eventueel limoensap en groene tabasco

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Verwarm de olie in een kookpot. Voeg de look, prei, gember en chili toe en laat even stoven tot de groenten glazig zijn. Voeg dan de linzen toe, alsmede de bouillon en kokosmelk. Laat 20 min onder deksel zacht koken. Opgelet: dit kookt snel over!!
  • De soep wordt licht pittig en fris als je op het einde een kneepje limoensap en groene tabasco toevoegt. Werk de soep af met koriander.