Pecannotentaart

Een zoete zonde mag zo af en toe!
In deze pecannotentaart zit inderdaad suiker, maar ook veel pecannoten en dadels.
En die zijn natuurlijk super gezond!

De dadelpasta kan je gemakkelijk zelf maken. Week hiervoor 175 g Medjouldadels in lauw water. Giet af maar behoud 1/3 van het water. Cutter de dadels samen met het water tot dadelpasta.

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 65 g suiker
  • 1 vanillestok (zaadjes eruit schrapen)
  • 1 snuifje zout
  • 250 g bloem
  • 1 ei
  • 65 g broyage (20 g bloemsuiker + 45 g amandelpoeder)
  • 125 g pecannoten
  • 65 g bruine suiker
  • 60 g rietsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 75 ml eiwit
  • 3 el dadelpasta + wat extra voor de bodem
  • 200 g pecannoten voor de afwerking

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Maak het deeg. Meng hiervoor de boter, de suiker, de vanillezaadjes en een snuifje zout kort onder elkaar. Je kan dit met de kneedhaak van de keukenrobot doen. Voeg de bloem, het ei en de broyage toe en meng opnieuw zo kort mogelijk tot een deeg. Verpak de deegbol in plasticfolie. Leg het minstens 1 uur in de koelkast. Maar je kan het ook een nacht in de koelkast leggen of invriezen en daarna in de koelkast ondooien.

Rol het deeg uit met een deegrol tot het ca 5 cm dik is. Strooi hiervoor wat bloem op je werkblad.

Vet een taartvorm in en leg het deeg hierin. Druk goed aan en prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Overtollig deeg snij je best af.

Maak de vulling: Mix de 125 g pecannoten tot poeder. Meng met de bruine suiker, rietsuiker, het eiwit en de dadelpasta. Meng goed onder elkaar.

Wrijf een dun laagje dadelpasta op het deeg. Verdeel de vulling over dit laagje dadelpasta. Leg 200 g pecannoten in cirkelvorm op de vulling.

Bak gedurende ca 35 min in de voorverwarmde oven van 185°C.