Pompoenrisotto met amandelen

Deze geurige pompoenrisotto past perfect op de kersttafel! Serveer hem met de rollade van kalkoen gevuld met rozijntjes, abrikozen, pistache en salie.
Zo geef je een moderne twist aan een klassiek gerecht.

Ingrediënten

  • 1 l sterke kippenbouillon (2 vetarme kippenbouillonblokjes + eventueel 1 Maggi kruidenbouillonblokje met peterselie en knoflook)
  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • 500 g vruchtvlees van pompoen in blokjes gesneden
  • 250 g risotto rijst (arborio of carnaroli)
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 à 3 el mascarpone
  • ± 100 g parmezaanse kaas grof raspen
  • 100 g bruine amandelen of blanke amandelen, grof hakken
  • peper en zout
  • gedroogde peterselie

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Verwarm de bouillon tot net onder het kookpunt.
  • Verwarm de olie in een ruime pan en fruit er de sjalotsnippers en pompoenblokjes in aan zonder ze te laten kleuren. Roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak deze een paar minuten mee zodat alle korrels mooi glanzen. Blus met de wijn en laat deze zachtjes inkoken.
  • Schenk er een paar pollepels van de warme bouillon bij en kook de rijst, regelmatig roerend, op halfhoog vuur tot het vocht is opgenomen. Voeg er nog een pollepel aan toe en ga zo verder tot de rijst beetgaar is. Reken hiervoor ongeveer 25 minuten (afhankelijk van de gebruikte rijst)
  • Roer een paar minuten voor het einde van de kooktijd, de mascarpone, een paar eetlepels geraspte parmezaan en de amandelen door de risotto. Breng verder op smaak met peper en zout. En werk af met peterselie.
  • Deze pompoenrisotto is heerlijk en zeer feestelijk bij een stukje wild, zoals hertenkalf of haas.