Power Chocoladetaart van Claudia Van Avermaet

Speciaal voor de feestdagen ging Claudia aan de slag. Als nagerecht maakt ze deze heerlijke chocoladetaart. Zelf ook eens proberen? Bekijk dan het volledige recept. 

Om de taart te maken heb je slechts 15 minuutjes werk. Daarna moet ze ongeveer 2 uur in de koelkast. Van de power chocoladetaart kunnen zo'n 6-8 personen heerlijk smullen. 

Ingrediënten

  • Bakvorm 20cm
  • Bodem
  • 2el cacaopoeder
  • 50gr amandelmeel
  • 4 dadels
  • 2el kokosolie
  • 500gr Griekse yoghurt (vol)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100gr pure chocolade
  • 150gr bosvruchtenmengeling (diepvries)
  • Gepofte quinoa

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Maak eerst de bodem, doe alle ingrediënten in je blender en mix tot een dik deeg.

Neem je springvorm met een laagje bakpapier. Maak je handen vochtig en duw dan zachtje het deeg in de bakvorm. Plaats in de ijskast.

Leg de gelatine even in water te weken (4-5min).

Smelt de chocolade ondertussen op een laag vuur met 1el kokosolie. Meng er de gelatine onder en meng er daarna de Griekse yoghurt onder.

Dresseer er de bosvruchtenmengeling over en de gepofte quinoa.

Plaats in de ijskast gedurende 2 uur of langer.