Razendsnelle tomatensoep met Red Kidneybonen

Vervang je boterhammen 's middags door deze tomatensoep met Red Kidneybonen en beperk zo je hoeveelheid koolhydraten.
We gebruiken nu tomatenblokjes uit blik, aangezien de verse tomaten nog niet echt smaakvol zijn. En zo is je soep ook in een handomdraai klaar.
Je kan de Red Kidneybonen vervangen door onze witte bonen, kikkererwten of linzen.
Zo blijf je de ganse dag fit en als je dan in het weekend zin hebt in een bord lekkere pasta, kan niets je tegenhouden, toch? 

 

Ingrediënten

  • 150 g Red Kidneybonen
  • een geut olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • 1.5 l water
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl gedroogde tijm
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Week de bonen 1 nacht in ruim koud water. Giet ze daarna af en zet ze op in vers koud water. Breng de bonen aan de kook en laat zachtjes koken gedurende ca 45 à 60 min., tot de bonen gaar zijn. Giet af en laat uitlekken. Meng met een geutje olijfolie en kruid met peper en zout. Zet opzij.
  • Verwarm een geutje olijfolie in een kookpot en laat de ui en look lichtjes bakken. Voeg de tomatenblokjes toe. Verkruimel de bouillonblokjes in de kookpot en voeg het water toe, alsok de oregano en tijm. Laat 15 minuten zachtjes koken en proef of er nog peper en zout bij moet. Voeg nu ook de Red Kidneybonen toe en warm nog even door.
  • Doe in een soepkommetje en werk af met Parmezaanse kaas.