Scary Halloween brownies

Nog op zoek naar het ideale recept om op tafel te toveren bij Halloween? Succes verzekerd met deze scary brownies.

Benieuwd hoe je deze mummies maakt? 

Ingrediënten

  • 60 g walnoten
  • 60 g cashewnoten (of andere noot naar keuze)
  • 200 g pure chocolade
  • 120 g suiker
  • 3 eieren
  • 130 g gesmolten boter
  • 50 g bloem
  • 20 g amandelpoeder
  • 100 g witte chocolade
  • Handjevol chocolade callets

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Hak de noten in grove stukken.

Smelt de chocolade op een lage stand in de microgolf. 

Neem een grote kom en meng hierin de suiker en de eieren. Smelt vervolgens de boter en doe ze bij de eieren en suiker.

Doe de bloem en amandelpoeder bij elkaar en spatel ze bij het mengsel. Voeg ten slotte de chocolade en de noten toe. 

Giet het beslag in een bakvorm en bak de brownies 20 à 25 minuten in de oven.

Laat de brownies afkoelen en snij ze in kleine rechthoekjes.

Wil je echte griezels maken van jouw brownies? Smelt de witte chocolade op een lage stand in de microgolf. Neem een spuitzak en vul met de gesmolten chocolade. Spuit met een zigzaggende beweging de chocolade op de brownies. Werk jouw mummies af met chocolade callets als oogjes.

Plaats ze in de frigo zodat de chocolade kan opstijven.           

& nu griezelen maar!