Slaatje met geitenkaas en goji bessen, moerbeien en physalis

Dit slaatje kan je maken als je weinig tijd hebt, klaar in een wip en barstensvol goede voedingsstoffen! Als je niet van geitenkaas houdt, kan je die vervangen door een stukje Brie, die je eventueel even in de oven zet, of door schimmelkaas. Je kan ook variëren met de gedroogde vruchten die je nog in huis hebt. En je kan er zadenmix overstrooien als je de salade extra wil verrijken.

Ingrediënten

  • 1 schaaltje groene aspergepunten
  • 100 g gemengde jonge sla
  • 1 Crottin de Chavignol (geitenkaasje)
  • 1 a 2 el bessenmix
  • 1 à 2 el noten naar keuze
  • een geut extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
  • herbamare
  • peper
  • pijnboompitten

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Blancheer de groene aspergepunten even in kokend gezouten water. Giet af en spoel met koud water om de frisgroene kleur te behouden.
Leg de sla op een bord. Strooi wat herbamare over de sla, zo wordt hij veel smakelijker!
Leg het geitenkaasje er in het midden op. Leg de aspergepunten errond. 
Strooi de bessen en noten erover en werk af met de olijfolie en wat pijnboompitten (rooster ze in een antikleefpan zonder vetstof) en peper.