Super healthy fruitbrood zonder kneden!

Heb je extra energie nodig omdat je straks gaat sporten of wil je 's morgens een sneetje brood, waar je tot 's middags mee toekomt?
Ook al heb je geen bakkerstalent,  dit fruitbrood is zeker iets voor jou!

Je kan gedroogde vruchten naar keuze toevoegen, wij namen cranberry, vijgen, abrikozen, barberries en rozijnen, maar het kan evengoed met gedroogde kersen of pruimen, appel of blauwe bessen. Ben je fan van onze nootjes, doe er dan wat minder gedroogde vruchten in en vervang ze door noten. Dan heb je een fruit-notenbrood.
Geen fan van coco? Dit is eenvoudig te vervangen door amandelpoeder of amandelschilfers.

Ingrediënten

  • 50 g havervlokken fijn bio
  • 3 dl melk naar keuze (volle, halfvolle, sojamelk, havermelk etc)
  • 230 g speltbloem of speltmeel
  • 15 g bakpoeder
  • 1/4 kl gemalen kardemom
  • 1/4 kl gemalen gemberwortel
  • 50 g coco gemalen
  • 150 g gedroogde vruchten naar keuze: bijvoorbeeld:
  • 50 g cranberry appel gezoet
  • 30 g gedroogde vijgen
  • 40 g gedroogde abrikozen
  • 10 g barberries
  • 20 g rozijnen
  • 1 ei
  • 1 dl agavesiroop of vloeibare honing

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Neem een mengkom en week de havervlokken ongeveer 10 minuten in de melk.
  • In een tweede (ruime) mengkom doe je de speltbloem, het bakpoeder, de kardemom en de gemalen gember. Meng met de menglepel even onder elkaar.
  • Voeg de coco en het gedroogd fruit toe. Meng zodat het fruit met bloem bedekt is.
  • Doe hier nu de havermout en de melk bij. Voeg het ei toe en meng. Het mengsel lijkt nog droog, maar geen paniek. Voeg de agavesiroop of honing toe en meng tot alles "nat" is. Niet langer mengen dan nodig want dan is het brood achteraf taai. Verdeel dit deeg over een ingevette cakevorm of bekleed de vorm met bakpapier. Plaats de cakevorm in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 min.
  • Controleer met een satépen of het fruitbrood gaar is. Even laten afkoelen en dan ontvormen op een taartrooster. Serveren met zelfgemaakte compote, bijvoorbeeld compote van rabarber of appel met veenbessen.
  • Het fruitbrood is perfect in te vriezen. Snij het in sneetjes nadat het afgekoeld is. Draai de sneetjes in aluminiumfolie. Nu kan je zelf de portie uithalen die je wenst en wanneer je het wil. Warm het even terug op in de broodrooster of in de traditionele oven op 170°C.