Superfoodsalade met quinoa en cashewnoten

Heb je na een Bourgondisch weekend nood aan een maaltijd boordevol gezonde voedingsstoffen, maak dan deze kleurrijke Quinoa salade. Zo begin je de week terug fit en toch heel smaakvol. Want saaie maaltijden, daar doen we al lang niet meer aan mee! 

Ingrediënten

  • 2 koppen quinoa
  • 4 koppen water
  • ½ groenten- of kippenbouillon
  • Een flinke geut olijfolie
  • Peper en zout
  • Herbamare (kruidenzout van Dr. Vogel, verkrijgbaar bij de apotheker en sommige supermarkten)
  • 2 el rozijnen, evt minstens 15 min geweekt in lauw water
  • 2 el cashewnoten, grof hakken
  • 6 gedroogde abrikozen, in stukjes snijden
  • 1 komkommer
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • Kruiden naar keuze, vers of gedroogd: bieslook, koriander, basilicum, peterselie, munt, grof snijden
  • 1 el pijnboompitjes

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Spoel de quinoa af onder koud stromend water. Doe de 4 tassen water in een steelpannetje en voeg een half kippen- of groentenbouillonblokje toe. Breng aan de kook. Voeg nu de quinoa toe en temper het vuur tot het water slechts lichtjes kookt. Kook gaar in ca 5 min of langer maar de korreltjes mogen zeker niet plat zijn! Giet af en laat uitlekken. Voeg een flinke geut olijfolie, peper en zout en evt herbamare toe als de quinoa nog warm is, dan neemt hij beter de smaken op.
  • Giet de rozijnen af en voeg toe aan de quinoa, samen met de cashewnoten en abrikozen. Ondertussen is de quinoa helemaal afgekoeld.
  • Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan de salade. Voeg ook de lente-uitjes en de verse kruiden toe. Proef de salade en voeg eventueel nog een goede geut olijfolie toe en kruid bij. 
  • Werk af met pijnboompitjes.