Toscaanse crème van witte boontjes met scampi en rozemarijn

Ook bonenhaters gaan dit gerechtje met een heerlijke rozemarijngeur zeker willen proeven...én appreciëren.
Ik at het voor het eerst in Toscane en was meteen verkocht.

Ingrediënten

  • 150 g witte boontjes
  • 6 takje verse rozemarijn
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • eventueel herbamare (kruidenzout van Dr. Vogel)
  • 12 scampi (3 stuks per persoon)

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Week de witte boontjes een nacht in koud water. Giet af en zet ze op in ruim vers koud water. Voeg het rozemarijntakje toe en breng aan de kook. Laat gedurende ca 1 u zachtjes koken, maar voeg ongeveer een kwartiertje voor het einde van de kooktijd het zout toe.Giet de boontjes af als ze goed gaar zijn. Laat uitlekken. Mix nu de boontjes met een staafmixer glad en voeg ondertussen een flinke geut olijfolie, peper en zout en eventueel de herbamare toe. Hou de bonencrème warm tot lauwwarm, hij hoeft niet heet te zijn. Kruid de scampi en bak ze in olijfolie met een takje verse rozemarijn. Serveer de bonencrème op een bord, leg de scampi erop (3 stuks pers persoon), werk af met een geut olijfolie en een takje rozemarijn.