Vegan cheesecake met cocos

Cheesecake zonder 'cheese'? Ja hoor! Wij maakten deze heerlijke vegan cheesecake met cocos en het was een topper. 

Ingrediënten

  • 175 gr cashew rauw
  • 150 gr Medjoul
  • 125 gr amandel bruin
  • 30 gr coco gemalen
  • 2 limoenen
  • 125 ml kokosmelk
  • 90 ml kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • Handvol coco krullen

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Week de cashews minstens 6 uur in koud water. 

Beleg de bodem van de bakvorm met bakpapier. Week de medjoul dadels 5 minuten in water. Giet het water af en laat uitlekken. Snij de dadel in 2 en verwijder de pit.

Maal de amandelen grof in de keukenmachine. Meng er daarna de dadels en de coco gemalen doorheen. Schep dit mengsel in de bakvorm en verdeel het gelijkwaardig. Zet de bodem in de koelkast. 

Giet het water van de cashews af en laat uitlekken. Rasp de zeste van 2 limoenen en pers de limoenen uit.

Doe de cashewnoten, de kokosmelk, gesmolten kokosolie, ahornsiroop, rasp van de limoenen en het sap en maal tot je een fijne vulling bekomt. Dit kan 5 – 10 minuten duren. Proef of je het zoet/zuur genoeg vindt en voeg anders nog wat ahornsiroop of limoensap toe.

 Giet het mengsel op de bodem en laat het geheel opstijven in de vriezer. Haal de taart 30 minuten voor het serveren uit de diepvries. Indien gewenst kan je het geheel nog afwerken met met geroosterde coco krullen en zeste van limoen.