Vintage ijsmacarons

Deze kleurrijke ijsmacarons zijn prachtig als je ze op een vintage taartschotel legt. Een dessertje klaar in een wip voor groot en klein! Het receptje is voor ca 24 koekjes, dus 12 kleine ijsjes. Als je grote macarons wil maken zoals op de foto, dan heb je maar maximum 6 ijsjes uit dit recept. Je kan voedingskleurstof toevoegen om je macarons kleur te geven. Als je gewoon witte koekjes maakt, kan je variëren in de kleuren van het ijs, dat oogt fantastisch. Ik neem gewoonlijk vanille-, pistache- en aardbeienijs.

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 220 g fijne suiker
  • 320 g geraspte kokos
  • 12 bolletjes ijs naar keuze
  • 1.5 dl room
  • 1/2 zakje Werther's Original (originele roomsnoepjes)
  • 2 el bresilienne

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Warm de oven voor op 160°C.
  • Klop de eiwitten licht op. Voeg dan geleidelijk de suiker toe, zo krijg je een prachtige meringue. Spatel er nu voorzichtig de geraspte kokos onder. Je hebt het gevoel dat je nu wel erg veel kokos aan het mengen bent, maar dat is heel normaal. Doe verder, het lukt!
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe er per koekje 2 koffielepels van het deeg op. Plaats in de oven en bak de koekjes gaar in ca 10 à 12 min. Ze moeten nog een beetje zacht zijn. Laat afkoelen op een taartrooster. Je kan de koekjes natuurlijk bewaren in een koekendoos.
  • Neem 1 koekje, leg er een bolletje ijs op, druk het ijs wat plat en leg er een 2de koekje op. Leg op een mooie taartschotel en geniet van de blije gezichten van je gasten!
  • Of maak een dessertbordje met een grote macaron per persoon: maak hiervoor de macarons zoals boven omschreven. Werk af met een karamelroomsausje. Dit maak je door eenvoudigweg 1.5 dl room in een steelpannetje te doen. Voeg de Werther's roomsnoepjes toe en laat smelten. Klaar! Giet dit sausje bij je macaron en werk af met onze bresilienne.