Yoghurtbrood met abrikozen

Niets fijner dan je eigen broodje bakken. Wij kozen deze keer voor een yoghurtbrood gevuld met abrikozen, rozijnen en amandelen.

Het recept is heel simpel en ook nog eens lekker. Een win-win als je het ons vraagt!

Wist je trouwens dat je eindeloos kan variëren met dit brood? Niet helemaal weg van abrikozen, rozijnen of amandelen vervangen ze dan door bijvoorbeeld dadels en walnoten.

Ingrediënten

  • 2 el amandel bruin
  • 8 abrikoos ready to eat
  • 250 g speltbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 250 gr ongesuikerde yoghurt
  • 3 el rozijnen (naar keuze)

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Snij de amandelen en de abrikozen in stukken.

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Meng 250 g speltbloem met het bakpoeder, het ei en de yoghurt. Kneed ongeveer 10 minuten tot je een vast deeg bekomt. Voeg daarna de amandelen, de abrikozen en de rozijnen toe aan het deeg. 

Vet een broodvorm in met boter en bestrooi met een beetje speltbloem. Klop er de overtollige bloem uit en leg het deeg erin. 

Bak het brood ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het brood uit de oven en laat afkoelen.