Physalis bevat veel eiwitten en is dus ideaal voor vegetariërs en sporters.
- Rijke bron van eiwitten
- aangename smaaksensatie
Omdat physalis met hun citroenachtige smaak een tikje zuur zijn, zijn ze een pittig en gezond tussendoortje. In het begin moet je misschien wennen aan het “zuurtje”, maar eens je dit gewoon bent, is het een zeer aangename smaaksensatie, die volledig verschillend is van andere gedroogde vruchten. In combinatie met moerbeien en Goji bessen is er toch een mooi evenwicht in het smakenpallet en dus ideaal om je salades of smoothies op een gezonde manier mee te verrijken. Deze ananaskers valt op omdat ze het hoogste gehalte aan eiwitten bezit van alle fruitsoorten. Daardoor is ze zeer nuttig voor de spieropbouw bij de sporters onder ons of bij mensen die zware arbeid moeten verrichten. Ook vegetariërs hebben zeker baat bij een regelmatige dosis physalis.
Physalis heeft verschillende synoniemen, ananaskers, goudbes of Incabes, het gaat allemaal om de vrucht van een hoge, eenjarige, kruidachtige plant uit de nachtschade familie. De vrucht is een oranje “knikker” van 1 à 2 cm groot en is omhuld door een lichtbruine kelk, wat lijkt op een dun, bruin papiertje. Het vruchtvlees met zijn kleine zaadjes smaakt aromatisch en zoetzuur.
Allergenen :
/
Ingrediënten :
Physalis bessen
Kan sporen van pinda's, noten en sesam bevatten
Minder