Werelduurrecordpoging Victor Campenaerts

Lotto-Soudal wielrenner Victor Campenaerts doet een poging om het werelduurrecord van Bradley Wiggins te verbreken. Wanneer hij juist het wereldrecord aanvalt is afhankelijk van de luchtdruk in het Mexicaanse Aguascalientes. De poging is momenteel voorzien op 16 april, 18u Belgische tijd.

De wielrenner trekt drie weken voor het record al naar Mexico zodat hij fysiek en mentaal geacclimatiseerd is aan de omgeving. De poging zal doorgaan in de Velodromo Bicentenario, op 1800 meter boven de zeespiegel. Dit was al enkele keren het toneel voor een gooi naar het werelduurrecord.

Huidig werelduurrecord

Momenteel staat het wereldrecord op naam van Bradley Wiggins. De Kristallen Fiets streeft ernaar om beter te doen dan de 54,526 kilometer die Wiggins aflegde in Londen in 2015.

Geschiedenis schrijven

Het is Victors grote droom om het werelduurrecord te verbreken: "Ik respecteer Bradley Wiggins enorm en ik beschouw mezelf ook niet als een betere renner dan hem. Maar ik denk dat het mogelijk is het record te verbeteren als elk detail juist zit. Ik geef mezelf een kans. Het werelduurrecord is - naast een wereld- en olympische titel tijdrijden - één van de drie dromen die ik binnen het wielrennen wil realiseren.”

Unieke fiets door Ridley

Met de rood-witte fiets, die speciaal door Ridley ontworpen werd, zal het moeten gebeuren. Deze staat vol verwijzingen naar de strijd tegen de klok. De cijfers 1 tot 12, te vinden op het frame, verwijzen naar de 12 delen op een klok. Ook kan je de hashtag vocsnor een aantal keer spotten op die fiets (Twitternaam van Campenaerts).

Doe mee aan onze wedstrijd op Facebook om kans te maken op een Allnuts verrassingspakket!