Carrot cake granola

Klaar in minder dan 1 uur, gemakkelijk, geen kookervaring vereist, herfst- en winterseizoen

Ingrediënten Carrot Cake Granola

  • 1 dl plantaardige olie
  • 2 kl gemalen kaneel
  • 1/4 kl gemalen zeezout
  • 2 el ahorn of honing
  • 2 dl wortelsap (kant-en-klaar te koop supermarkt)
  • Voor erbij: wortel met de dunschiller in linten en yoghurt naar keuze

Het benodigde keukengerei is een steelpannetje of kookpot, een mengkom, een snijplank, een mes, een bakplaat of ovenschaal, eventueel bakpapier, een dunschiller voor wortelslierten

Zo maak je deze Carrot cake granola, snel en vol flavour

  • Verwarm de oven voor op 150 à 160°C.
  • Doe het wortelsap, de olie, gemalen kaneel, gemberpoeder, gemalen kardemom en het zout in een steelpannetje. Verwarm op het vuur om de smaken uit de specerijen los te maken. Zet het vuur uit en voeg de ahornsiroop of honing toe, meng goed. Zet even opzij.
  • Neem de 50 g witte amandelnoten. Doe de helft (dus 25 g witte amandelen) in een ruime mengkom. Leg de resterende 25 g witte amandelen op een snijplank en snij ze een keertje door. Voeg deze witte amandelnoten eveneens toe aan de mengkom. Doe hetzelfde met de bruine amandelen en de walnoten.
  • Voeg de havervlokken, pompoenpitten en het lijnzaad toe aan de mengkom met noten. Meng ze.
  • Giet de inhoud van het steelpannetje over de noten-zadenmengeling in de mengkom. Meng opnieuw.
  • Spreid de ongebakken Carrot cake granola voldoende! uit over een bakplaat of ovenschaal eventueel bekleed met bakpapier. 
  • Plaats de bakvorm in de oven gedurende ca 20 min. Haal de granola even uit de oven, meng en plaats terug tot de granola lichtbruin geroosterd is. Dit zal ongeveer nog 20 à 25 min duren. Haal dan de geurige carrot cake granola uit de oven en laat hem afkoelen. Doe deze gezonde granola in een bewaardoos.

Extra tips

  • Breakfast bowl: Doe wat amandelyoghurt of Griekse yoghurt in een kommetje. Snij de wortel in slierten met een dunschiller. Verdeel wortelslierten en Carrot cake granola over de yoghurt en top af met wat honing of ahornsiroop. Maak dit weekend deze Carrot cake breakfast bowl, receptidee voor een hippe brunch!
  • Je kan de noten, pitten, zaden en havervlokken in dit recept simpel vervangen door 500 g van onze ongebakken granola basis. Zo maak je snel home-made granola op basis van havervlokken, romige amandelen, onbewerkte hazelnoten, vezelrijk lijnzaad en kokosrasp voor een exotische twist. De bereiding van de geurige Carrot cake granola blijft hetzelfde.

Liever biologische noten en zaden? Die vind je terug in ons Certified Bio gamma