Sesamzaad

Gecontroleerde kwaliteit, ook bio

Gepeld of ongepeld sesamzaad

Sesamzaad natuur of geroosterd

Sesamzaad zeer rijk aan calcium*

Sesamzaad van betrouwbare kwaliteit

Smaakvolle kwaliteit en voedselveiligheid zijn prioriteit bij Allnuts. Ons volledig en uitgebreid gamma sesamzaadjes is van de beste kwaliteit en voldoet aan alle Europese normen. Allnuts is bovendien in het bezit van een IFS certificaat, dat enkel bekomen wordt na een audit onderworpen aan strenge regels. Dit biedt zowel aan de consument als aan de B2B klant een bijkomende garantie dat alle voedingsmiddelen uit ons assortiment veilig en gecontroleerd zijn. Je kan er dus onbezorgd van genieten.

Allnuts sesamzaad, zeer volledig en uitgebreid gamma verkrijgbaar

Het Allnuts sesamzaad gamma is van de beste kwaliteit en bovendien zeer compleet. De meest veeleisende consument kan bij ons terecht voor gepeld sesamzaad, ongepeld sesamzaad of geroosterd sesamzaad van kwalitatieve en gecontroleerde oogst. Voor de consument die belang hecht aan biologische voedingsmiddelen geteeld zonder kunstmeststoffen, chemische pesticiden of genetisch gemanipuleerde organismen, hebben we ongepeld bio sesamzaad en gepeld bio sesamzaad, beiden TUV Nord bio gecertificeerd.

Voedingswaarde sesamzaad

Je kan de voedingswaarde van sesamzaad terugvinden bij de productbeschrijvingen van de diverse soorten sesamzaad. De vermelde voedingswaarde is gebaseerd op de officiële voedingsmiddelentabel van Nubel i.s.m FOD Volksgezondheid en Sciensano en toont aan dat sesamzaadjes rijk zijn aan calcium, magnesium, fosfor, zink en thiamine (vitamine B1) en een bron van plantaardige eiwitten. De juiste hoeveelheden vind je ondermeer terug bij Sesamzaad gepeld.

Gebruik sesamzaad

Sesamzaad kan veelzijdig gebruikt worden. Je kan de smaak van vele gerechten verrijken door er sesamzaad over te strooien, zowel bij het ontbijt als de lunch en het avondeten. Sesamzaad kom je vaak tegen in Aziatische recepten, waar het gul over groenten, vis en vlees gestrooid wordt, vaak in combinatie met het gebruik van sesamolie. Gemalen sesamzaadjes zijn de basis van tahin of sesampasta, onmisbaar om hummus te maken. Sesamzaadjes zijn tevens een voedzame en smaakvolle vervanger van paneermeel, waarmee je allerhande (groenten)balletjes of burgers in een lekker, krokant jasje steekt.

Recepten met sesamzaad

Koken met sesamzaad is heel boeiend want het geeft een nootachtige en verrassende toets aan gerechten. Als je niet veel kookervaring hebt, kan je misschien onze recept van zadencrackers met sesamzaad en andere zaden eens proberen. Heel veel resultaat met weinig moeite!

Verpakking sesamzaad

Allnuts sesamzaad is verkrijgbaar in handige herbruikbare potjes of in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg. Wij leveren kwalitatieve sesamzaadjes aan huis of op het werk, snel en voordelig!