Lijnzaad

Compleet en kwalitatief assortiment

Heel en gebroken lijnzaad

Ook bio verkrijgbaar

Lekkere zadenmixen met lijnzaad

Uitgebreid gamma Allnuts lijnzaad 

Ons aanbod van lijnzaad is compleet en van de beste kwaliteit. Bij Allnuts.be koop je bruin of blond lijnzaad aan een voordelige prijs. Een snelle levering en goede service zijn bij Allnuts.be steeds gegarandeerd! Klanten kunnen hun vragen altijd telefonisch of per mail stellen.

In het assortiment bruin lijnzaad kan je kiezen uit heel lijnzaad of gebroken lijnzaad, van conventionele teelt of van biologische teelt. Ons blond lijnzaad is altijd heel. 

Lijnzaad bevat tal van nuttige voedingsstoffen. Daarom mengen we het graag onder onze zadenmixen, die we in eigen huis samenstellen. Je vindt lijnzaad dan ook terug in de Allnuts Zadenmix en Zadenmix bio, evenals in Allnuts Breakfast seed Mix.

Lijnzaad, vlaszaad of flax seed, afkomstig van de vlasplant

Lijnzaad wordt ook wel vlaszaad of flax seed in het Engels genoemd. Lijnzaad is een natuurproduct en afkomstig van de vlasplant, die goed gedijt in een koud klimaat en herkenbaar is aan de mooie blauwe of witte bloemen. Afhankelijk van de soort, levert de vlasplant bruin lijnzaad of blond lijnzaad. Lijnzaadolie, geperst uit lijnzaad, is een nevenproduct van de vlasplant en werd in het oude Egypte reeds gebruikt. 

Is lijnzaad gezond? In welke voedingswaarde blinkt lijnzaad uit?

Lijnzaad is vooral bekend en wordt veel gebruikt om het hoge vezelgehalte. Lijnzaad bevat 30 g vezels per 100 g, dit is bijna 1/3 van de totale voedingswaarde van lijnzaad! Enkel chiazaad doet beter met 34 g vezels per 100 g. 

Lijnzaad staat met een Omega-3 gehalte van 20.6 g per 100 g op nummer 1 van al onze zaden en pitten.

Gebruik lijnzaad

Lijnzaad is een ideaal bak- en kookingrediënt. Lijnzaad wordt in bakrecepten vaak gebruikt in de plaats van ei. In vegetarische burgers wordt lijnzaad als bindmiddel gebruikt. Lijnzaad wordt ook vaak puur om de vezels (30 g vezels per 100 g) toegevoegd aan yoghurt, koekjes, crumbles en granola. 

Recepten met lijnzaad

Lijnzaad is een vezelrijke toevoeging aan tal van gerechten. We gebruiken het regelmatig in de keuken en je vindt lijnzaad in vele Allnuts recepten. We maakten er lekkere voedzame zadencrackers en Carrot cake granola voor een heerlijk ontbijt mee! Bij de koffie genieten we van onze brownies, een recept waar we lang aan gesleuteld hebben maar waar het resultaat uiteindelijk creamy en fudgy is! In onze Chocolate chips cookies gebruiken we lijnzaad ook als plantaardige ei vervanger. 

Verpakkingen lijnzaad

Vers lijnzaad van de beste kwaliteit koop je online bij Allnuts.be in herbruikbare potjes of extra voordelig in grootverpakkingen van 1 kg en 5 kg.