Paranoten

Rijk aan selenium (254µg/100g)

Ook bio paranoot verkrijgbaar

Huisgemaakte mixen met paranoot

Recepten met paranoot

Herkomst van de paranoot

De naam paranoot is afgeleid van de Braziliaanse provincie Para, waar de noot oorspronkelijk vandaan komt. Je vindt de paranotenboom hoofdzakelijk in Suriname, Guyana, Venezuela, Brazilië, Colombia, Peru en Bolivia.  De imposante paranotenboom is één van de grootste tropische bomen met een hoogte tot 50 meter, een kruin van 25 à 30 meter breed en een stam van 1 tot 2 meter dik. In de buurt van de paranotenboom zie je en ruik je  orchideeën, die met hun geur mannelijke bijen verleiden. Waar mannelijke bijtjes zitten, trekken uiteraard ook de vrouwelijke bijen naartoe. Het zijn deze laatste die de bloemen van de paranotenboom bestuiven. Het duurt meer dan een jaar vooraleer er rijpe vruchten aan de boom hangen. Deze harde vruchten zijn kegelvormig en wegen ongeveer 2 kg. Iedere vrucht heeft een doormeter van 10 à 15 cm en bevat 10 tot 25 paranoten in dop. Uiteraard moeten de paranoten uit hun dop gehaald worden alvorens ze geschikt zijn voor consumptie.

Onbewerkte paranoten met kwaliteitsgarantie in het Allnuts gamma

Alle paranoten die je kan kopen bij Allnuts zijn onbewerkt dus er is gegarandeerd geen zout en geen suiker toegevoegd. We hebben zowel natuurlijke paranoten als biologisch gecertificeerde paranoten in ons gamma, naargelang uw voorkeur, maar steeds vers met kwaliteitsgarantie en een lekkere smaak.

Unieke mixen met paranoot van ambachtelijke topkwaliteit 

Het is goed om te variëren met noten. Neem nu onze Allnuts Notenmix boordevol natuurlijke noten, waaronder paranoten.
Of de bio variant, namelijk onze Biologische Notenmix. Allemaal lekkere keuzes voor in de voorraadkast.

Heb je graag een mengeling van gehakte onbewerkte noten, waar ook seleniumrijke paranoten inzitten? Dan kan je onze handige Notenmix Stukjes bestellen.

Paranoten zijn lekker in combinatie met gedroogde vruchten. Stel de proef op de som en bestel onze Studentenhaver of onze Biologische Studentenhaver een keer.

Al deze mixen stellen we zelf samen in ons ambachtelijk atelier. Zo kunnen we onze klanten steeds notenmixen van de beste kwaliteit, met versheidsgarantie aanbieden.

Een snel ontbijt krijgt een extra dimensie met de aanwezigheid van paranoten. Je vindt ze dan ook terug in onze Muesli Noten en ZadenMuesli RoyalHavermout Noten en Zaden, Havermout Royal.