Pompoenpitten

Pompoenpitten natuur

Zadenmixen met pompoenpitten

Salademixen met pompoenpitten

Ook bio gamma verkrijgbaar

Pompoenpitten in het Allnuts assortiment

Bij Allnuts bieden we pompoenpitten van de beste kwaliteit onder verschillende vormen aan. Naast lekkere pure pompoenpitten, kan je bij ons ook terecht voor biologisch geteelde pompoenpitten. Met deze zuivere pompoenpitten maak je onder andere pompoenpitbrood, pompoenpitpasta en pompoenpitpesto.
Wij stellen in ons Allnuts atelier verse mixen boordevol natuurlijke ingrediënten samen en we voegen daar maar al te graag onze lekkere pompoenpitten aan toe. Zo kan je kiezen uit Zadenmix, Zadenmix bio en Breakfast Seed mix om bijvoorbeeld zadencrackers, zadenbrood of granola mee te maken. Wil je graag onbewerkte pompoenpitten gemengd met gedroogd fruit en andere zaden en pitten? Probeer dan onze Salade mix of Salade mix italiano.

Pompoenpitten afkomstig uit een prachtige groente, de pompoen

Pompoenpitten, ook wel pepita genoemd, zijn afkomstig uit de witte zaden die je ziet als je een pompoen doormidden snijdt. De witte pel wordt verwijderd, waarna een prachtige groene pit tevoorschijn komt. Al onze pompoenpitten zijn vervolgens gewassen en gedroogd, onzuiverheden worden op deze manier verwijderd en de natuurlijke pompoenpitten kunnen beter bewaard worden. Zo zijn ze onze pompoenpitten  gebruiksklaar als instant snack en als ingrediënt om lekker mee te koken.

Aangezien pompoenpitten een natuurproduct zijn, afkomstig van de pompoen, is het niet verwonderlijk dat pompoenpitten rijk zijn aan voedingsstoffen. De voedingswaarde van pompoenpitten vind je terug bij de omschrijving van onze pompoenpitten en pompoenpitten bio.

Hoe regelmatig pompoenpitten gebruiken?

Onze pompoenpitten zijn klaar om te worden gegeten tijdens het ontbijt met yoghurt of als instant snack, als garnering voor salades, als ingrediënt in groenteburgers, als vervanger van pijnboompitten in pompoenpitpesto en eigenlijk als veelzijdig ingrediënt om heerlijk en budgetvriendelijk mee te koken.

Onbewerkte pompoenpitten en eetstijlen

Alle pompoenpitten uit het Allnuts gamma zijn vrij van additieven en onbewerkt. Deze pompoenpitten zijn puur en onverhit, ze passen perfect binnen een raw eetpatroon. Pompoenpitten zouden geschikt zijn in een ketodieet. Deze informatie is louter informatief. Als je een bepaald eetpatroon strikt wil volgen, kan je je best tot een voedingsdeskundige richten.

Budgetvriendelijk koken met pompoenpitten

Wij posten regelmatig lekkere recepten met pompoenpitten, want onze pompoenpitten zijn niet alleen erg voedzaam, maar tevens heel budgetvriendelijk. Pompoenpitten zijn daardoor een fantastisch ingrediënt voor betaalbare gezinsmaaltijden. Maak zeker onze zadencrackers een keer, die zijn supersnel klaar, puur en veel goedkoper dan crackers uit de supermarkt!