Barbecuesaus

Bereidingstijd : 5 minuten  Niveau: super gemakkelijk

Zelf barbecuesaus maken was nog nooit zo gemakkelijk en lekker, je hebt er zelfs geen vuur voor nodig, want het is een koude bereiding! Alle ingrediënten samendoen, mixen en klaar! Deze home-made barbecuesaus is licht-pittig en lekker bij geroosterde groenten, maar ook bij vlees of vis van de grill. Van alle recepten die we zelf ontwikkelden, is dit onze zomerfavoriet! Quick and easy!

Ingrediënten: barbecuesaus

  • een mespunt chilivlokken of meer naar smaak
  • 2 el appelsap uit brik of glas
  • Sap van 1 sinaasappel of ongeveer 5 el sinaassap uit brik of glas
  • Een knijpje citroensap (of meer naar smaak)

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten voor de barbecuesaus in een hoge beker en mix tot een gladde saus. Opgelet! Dit kan spatten!  Gebruik je Medjoul dadels, dan kan de saus wat dikker zijn dan wanneer je de traditionele ontpitte dadels gebruikt. Is de saus te dik, verdun ze dan met appel- of sinaassap of water. Indien de saus te dun is, verdik je ze met een extra dadel. Controleer steeds de kruiding en voeg zeker voldoende citroen- of limoensap toe om de barbecuesaus op te frissen!
  • Serveer je ook geroosterde groenten, ga dan als volgt te werk: Snij de groenten in repen of schijfjes. Doe ze in een mengkom en verdeel er wat olijfolie, Allnuts gedroogde kruiden naar keuze en geperste look onder. Masseer de kruidenolie  even met je handen in de groentjes. Grill de groenten op de barbecue.
  • Verdeel de geroosterde groenten op een plank of een mooie schaal. Serveer de barbecuesaus apart. Je kan hier gegrilde halloumi, vis of vlees bij serveren. Deze kruidige saus is oneindig veelzijdig! Je kan ze trouwens gemakkelijk 3 dagen in de koelkast onder de juiste omstandigheden bewaren.