Zonnebloempitten

Gepelde natuurlijke zonnebloempitten

Ook bio gamma verkrijgbaar

Ontbijtmixen met zonnebloempitten

Salade mixen met zonnebloempitten

Alle zonnebloempitten in het Allnuts assortiment zijn klaar voor gebruik. 

In ons uitgebreid assortiment van kwalitatieve zaden en pitten vind je conventionele zonnebloempitten en zonnebloempitten van biologische teelt. Al onze zonnebloempitten zijn gedroogd, gepeld, gesorteerd en onderworpen aan strenge controles dus steeds klaar voor gebruik!

Zonnebloempitten gebruik je regelmatig puur als voedzame toevoeging tijdens het ontbijt, de lunch of het diner. Of je maakt er allerhande lekkere bereidingen mee.

Als ambachtelijk notenatelier branden wij zelf noten, maar wij stellen eveneens allerhande unieke mixen met natuurlijke zonnebloempitten vers  samen. Zo vind je pure zonnebloempitten onbewerkt terug in onze Zadenmix en Zadenmix bio, in onze All-in-one Breakfast Seed mix, in onze lekkere Salade mix en in onze Salade mix italiano. In deze artisanale mixen combineren we lekkere zonnebloempitten met andere zaden en pitten van ons Allnuts gamma, eventueel aangevuld met gedroogd fruit. 

Welke keuze je ook maakt uit ons ruim gamma zonnebloempitten, versheid, kwaliteit en een correcte levering van zonnebloempitten met een lekkere smaak zijn bij Allnuts ten alle tijde gegarandeerd. 

Herkomst zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn de eetbare zaden van de zonnebloem, die iedereen wel kent. Omdat zonnebloempitten vrij gemakkelijk uit de zonnebloem te verwijderen zijn, is de prijs heel betaalbaar. 

Zonnebloempitten worden al duizenden jaren gewonnen uit zonnebloemen in Mexico en Peru. Indianen ontdekten al vroeg de voordelen van natuurlijke zonnebloempitten en ze gebruiken ze dan ook al meer dan 5000 jaar voor allerhande doeleinden.
Als je al eens in Griekenland of Turkije op vakantie geweest bent, zul je waarschijnlijk al gemerkt hebben dat daar veel zonnebloempitten als snack gegeten worden. Men zet er vaak ongepelde zonnebloempitten in plaats van chips op tafel, de bedoeling is dat je het pelletje van de zonnebloempit verwijderd vlak voor je de pit opeet. Je kan het wat vergelijken met onze ongepelde Noordzeegarnalen, die je aan de kust krijgt en die je à la minute pelt bij een fruitige Rodenbach.

Onbewerkte zonnebloempitten en eetstijlen

Onze zonnebloempitten zijn 100% natuurlijk en onbewerkt, ze bevatten geen smaak- noch geurstoffen, geen bewaarmiddelen of andere toevoegingen. Daardoor zijn deze zonnebloempitten een puur, ongeraffineerd voedingsmiddel.
Daarnaast zijn deze zonnebloempitten onverhit, waardoor ze perfect passen binnen een raw eetpatroon.
Zonnebloempitten zouden niet ideaal zijn in een ketodieet, pompoenpitten zouden hiervoor het beste geschikt zijn.
Deze informatie is louter informatief. Als je een bepaald eetpatroon strikt wil volgen, kan je je best tot een voedingsdeskundige richten.