Cashewpasta

Klaar in 5 minuten, voedzame broodspread, plantaardige basis voor sausjes

Cashewpasta, ook wel cashewboter of cashewbutter genoemd, maken we van geroosterde cashewnoten, een voedzame bron van eiwitten, rijk aan magnesium, zink, fosfor en selenium*. Cashewpasta is super lekker als je het smeert op een sneetje desembrood, bananenbrood of pannenkoeken. Je kan ook lekkere sausjes maken op basis van deze cashewpasta, die volledig plantaardig is. Of maak cashewfudge en volg daarvoor simpelweg het recept van onze pindafudge.

Dit heb je nodig voor home made cashewpasta (200 g)

Benodigd keukengerei: mini-hakmolen of foodprocessor

Snel en eenvoudig cashewpasta maken doe je zo

  • Rooster de cashewnoten in een pan tot ze goudbruin zijn of in de oven van 170°C. Laat afkoelen.
  • Doe de geroosterde cashews in een hakmolen, mini-blender of mini-foodprocessor. Voeg de melk toe. Mix pulserend (mix, laat los, mix, laat los) tot je een smeuïge cashewpasta hebt. Voeg desnoods meer melk toe. Dit duurt in totaal ongeveer 5 minuten.  

Tips voor geslaagde notenpasta

  • Aangezien wij niet werken met een industriële, maar met een huishoudelijke hakmolen, is het niet gemakkelijk om dezelfde textuur te bekomen als de cashewpasta die je koopt. Dat is de reden waarom we plantaardige melk toevoegen. Zo wordt je home-made cashewpasta toch smeuïg.
  • Welke notenpasta ( = notenboter) je ook maakt, het is belangrijk dat er voldoende noten in de beker van de hakmolen of foodprocessor zijn. Let erop dat je hakmolen krachtig genoeg is en stop regelmatig zodat je apparaat niet oververhit geraakt! Voeg tijdig meer plantaardige melk toe. 

* De voedingswaarde van cashewnoten vind je hier terug en is gebaseerd op de voedingsmiddelentabel van Nubel ism Sciensano.