Pindafudge

Bereidingstijd: 20 minuten + minstens 1 u in vriezer/Heel gemakkelijk/Snel

Wil je graag zelf pralines maken, maar ben je geen ervaren chocolatier? Doe dan zoals wij en maak deze onweerstaanbare pindafudge die smelt in je mond. Succes gegarandeerd!

Dit heb je nodig om pindafudge te maken

  • 30 g kokosolie, gesmolten
  • 60 g ahornsiroop of agavesiroop of vloeibare honing
  • 80 g chocolade naar keuze

Benodigde keukentools: 1 keukenweegschaal, foodprocessor of mini-blender inhoud 1/2 l, bakvorm/schaal/diepvriesdoosje ongeveer 14 cm x 20 cm, bakpapier, 1 kommetje, 1 eetlepel

Zo maak je snel pindafudge op basis van zelfgemaakte pindapasta

  • Maak eerst pindapasta, ook wel bekend als pindaboter of pindakaas. We gaan pure pindapasta maken, we voegen enkel wat arachideolie toe voor de smeuïgheid. Doe hiervoor 250 g geroosterde pindanoten in een goede foodprocessor of krachtige mini-blender. Voeg 1 el arachideolie toe en mix al een eerste keer de noten fijn. Voeg, indien nodig, nog wat olie toe en mix tot een zachte pasta.
  • Voeg het amandelmeel, de kokosolie en de zoetstof naar keuze toe aan de pindapasta. Mix opnieuw tot een samenhangend geheel.
  • Bekleed een bakvorm of schaal of een diepvriesdoosje met bakpapier. Stort hier de pindafudge in, de fudge moet ongeveer 1 cm dik zijn.
  • Smelt de chocolade au bain-marie of op lage stand in de microgolfoven. Let op dat de chocolade niet verbrandt! Als de chocolade té vast is, kan je een zeer kleine hoeveelheid melk, room of gesmolten kokosolie toevoegen. Decoreer de chocolade met behulp van een lepel over de pindafudge. Plaats in de koelkast gedurende minstens 1 u om op te stijven zodat je blokjes van 2 x 2 cm kan snijden. Je kan deze pindafudge ook in de diepvries plaatsen. Zo heb je altijd een lekker snoepje voor bij de koffie in huis als er onverwacht bezoek komt. Het is niet nodig de fudge op voorhand uit te halen. Dit smeuïg zelfgemaakt pralientje ontdooit zéér snel. 

Handige tips and tricks

  • Deze zelfgemaakte pindafudge is een leuk eetbaar cadeautje. In een handomdraai heb je een origineel en persoonlijk geschenk, waar elke fijnproever gelukkig van wordt. Het is veel goedkoper dan pralines en minstens even exclusief.
  • Geen fan van pinda's? Geen probleem, bestel onze natuurlijke cashewnoten of cashew bio en volg het recept op dezelfde manier.
  • Neem geen al te grote beker van de foodprocessor. Een inhoud van een halve liter is ideaal.
  • Wij deden de fudge in een met bakpapier bekleed diepvriesdoosje van 14 cm x 20 cm. Met het dekseltje erop is de fudge dan super handig te bewaren in de diepvries.