Granola

Granola in het Allnuts assortiment

In het Allnuts Granola assortiment kan je een kwalitatieve granola basis kopen om zelf granola te maken. Granola is een ontbijtgerecht op basis van haver of andere granen, noten, zaden en pitten naar keuze, waar je olie en honing aan toevoegt, om het vervolgens in de oven te roosteren. Je kan nog specerijen én een tikkeltje zeezout aan de granola toevoegen voor een spannender resultaat. Na het bakken kan je nog wat gedroogd fruit of andere ingrediënten naar eigen inspiratie onder de granola mengen.

Heb je weinig tijd en verkies je een handig 1-pot systeem om granola met noten, zaden en pitten te maken? Koop dan de Allnuts Muesli noten en zaden! Meng er wat olie en honing onder, een snuifje zeezout en je hebt in no-time de lekkerste Zelfgemaakte noten granola!

Heb je helemaal geen tijd om zelf granola te maken, maar hou je van de pure smaak van zachtgeroosterde artisanale granola? Koop dan onze  Allnuts Granola Sweet Honey, vers en met liefde voor onze producten gemaakt! 

Is granola gezond?

Een vraag die heel vaak gesteld wordt, is granola gezond? Als voedingsmiddelenbedrijf zijn we gepassioneerd door de kwaliteit en de smaak van onze producten. We focussen ons vooral op de aankoop en verkoop van levensmiddelen, waar we zelf volledig achter staan. Om onze klanten te inspireren om met die lekkere producten aan de slag te gaan, bereiden we recepten, nemen er foto's van en delen die via onze receptenrubriek op Allnuts.be of via onze Social media kanalen. Maar voedingsdeskundigen zijn we zeker niet. Bovendien houden we ons graag aan de Europese wetgeving inzake gezondheidsclaims, die ons ervan weerhouden om wilde beweringen omtrent voedingsmiddelen te lanceren. De info omtrent de voedingswaarde van al onze gamma's is dan ook gebaseerd op de Belgische voedingsmiddelentabel in samenwerking met Nubel en Sciensano. Bij Allnuts.be kan je dus steeds rekenen op correcte en betrouwbare productinformatie!

Hoe gezond granola kan zijn, kan je lezen in de analyse van onze Havermix met noten en zaden. De ideale basis om zelf granola te maken trouwens, want zonder toevoeging van vetstoffen of suiker, puur en ongeraffineerd. Want we weten allemaal dat overbewerkte voedingsmiddelen niet de gezondste keuze zijn!

Granola op basis van Allnuts havermix noten en zaden gezond? 

Allnuts havermix grof noten en zaden is volledig natuurlijk en vrij van smaakstoffen of andere toevoegingen. Deze havermix is dan ook de ideale basis om je eigen home-made granola te maken. De mix bestaat voor circa 75% uit grove havervlokken en die voegen een hoge voedingswaarde toe aan je granola!

Grove havervlokken zijn ijzerrijk (4.2 mg ijzer per 100 g) en magnesiumrijk (125 mg/100 g). Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, die zuurstof vervoert naar de weefsels. Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel. 

Havervlokken zijn fosforrijk (386 mg/100 g) en rijk aan koper (0.50 mg/100 g). Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie. Koper draagt bij tot een normaal energiemetabolisme. 

Havervlokken zijn rijk aan thiamine (vitamine B1: 0.75 mg/100 g) en vezelrijk (10 g/100 g). 

Bovendien zijn havervlokken een bron van potassium/kalium (388 mg/100 g), van zink (2.6 mg/100 g) en van selenium (10 µg/100 g). Selenium draagt bij tot de normale werking van  het immuunsysteem en zink draagt bij tot het metabolisme van vitamine A. 

We ronden volwaardig af met havervlokken als bron van plantaardige eiwitten (13.5 g/100 g of 14.50% van de totale calorische waarde). Eiwitten dragen bij tot het behoud van normale botten. 

Als je granola maakt op basis van Allnuts havermix grof noten en zaden, geniet je niet alleen van de vele voordelen van de grove havervlokken. Want de overige 25% in deze grove havermix bestaat uit onbewerkte noten en pure pitten en zaden, stuk voor stuk een unieke mengeling van gezonde voedingsstoffen. We nemen amandelen als voorbeeld. Die zijn rijk aan riboflavine (vitamine B2: 0.62 mg/100 g), calcium (252 mg/100 g), magnesium (170 mg/100 g), ijzer (4.1 mg/100 g), fosfor (454 mg/100 g), koper (0.90 mg/100 g) en vezels (12.9 g/100 g). Zo kunnen we nog wel even verdergaan voor de andere noten, zaden en pitten van deze voedzame havermix als basis voor zelfgemaakte granola. 

Tot slot, hou het puur, maak je granola niet té vet en niet té zoet, dan ben je goed op weg!