Poké bowl met couscous, ei en héérlijke pindasaus

Bereiding: 30 minuten  Niveau: gemakkelijk

Deze smaakvolle pokébowl vul je met onze volkoren couscous, vitaminerijke seizoensgroenten en een smeuïg eitje. Top af met een royale portie pindasaus want die is echt onweerstaanbaar lekker en klaar in geen tijd! Een doordeweekse gezinsmaaltijd wordt zo al snel een feest. Heb je nog wat couscous en groenten over? Dan is je kommetje zo klaar om 's anderendaags mee naar het werk te nemen. Voeg er nog wat andere leftovers aan toe, zoals gehaktballetjes, kip of quorn reepjes. Warm de bowl even op in de microgolfoven en geniet ervan in de zalige herfstzon. 

Benodigde keukentools: 1 mengkom, 1 wok of pan eventueel met deksel, 1 steelpannetje, 1 mengkommetje voor de pindasaus, 1 mes, 1 snijplankje

Ingrediënten voor 2 goedgevulde bowls

  • Olijfolie
  • 1/2 bakje champignons
  • Groene kruiden en/of bosuitjes
  • Pindasaus: 3 el pindapasta (zelfgemaakt of uit een bokaaltje) + 3 el warm water + 1 à 2 el sojasaus

Bereiding

  • Maak de couscous: doe de couscous in een ruime mengkom. Breng water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Laat minstens 5 minuten staan. Giet deze bouillon, samen met een lepel olijfolie, over de couscous en laat wellen. Tip: Doordat het water niet meer kokendheet is als je het toevoegt aan de couscous, gaart de couscous zonder dat hij plat wordt. De olijfolie voegen we toe om nog meer smaak aan de couscous te geven.
  • Maak de groenten: Snij de champignons in schijfjes en bak ze in olijfolie, kruid met peper en zout. Verdeel de bloemkool in roosjes, bak ze in olijfolie en een beetje water, kruid met peper en zout. Tip: Dek eventueel af met een deksel, dan gaart de bloemkool sneller.
  • Bereid de eitjes: Breng water aan de kook, voeg de eitjes toe, kook zachtjes gedurende ongeveer 5 à 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei, kook de eitjes dan 1 of 2 minuten langer. Pel de eitjes en halveer.
  • Maak de pindasaus: Meng alle ingrediënten. Tip: Zorg dat het water goed warm is, dan mengt de pindasaus gemakkelijker. Je kan deze saus warm of koud eten. De pindasaus bewaart gemakkelijk een week in de koelkast, zeker als je ze in een glazen bokaaltje met deksel doet.
  • Maak de garnituur: Hak de pindanoten en de kruiden grof. Tip: Wil je krullen van bosuitjes maken? Snij hiervoor dunne sliertjes van de bosuitjes en leg ze in ijswater.
  • Stel de bowl samen: Leg de gare couscous in de bowl. Leg de gebakken groentjes erop. Leg de eitjes erbij. Werk af met de garnituur: pinda's, krullen van bosuitjes en kruiden naar keuze.