Zadenmixen

Artisanaal samengesteld, ook bio

Met veel magnesium, calcium en ijzer*

Gevarieerde kwaliteitsmix

Voordelige, handige 1-pot systemen

Ambachtelijk samengestelde zadenmixen in het Allnuts kwaliteitsgamma

Bij Allnuts koop je de lekkerste zaden en pitten. Als ambachtelijk atelier met meer dan 25 jaar ervaring en oog voor kwaliteit en versheid, stellen we een aantal unieke mixen op basis van deze pure zaden en pitten zorgvuldig samen. Zaden en pitten zijn een unieke mix van waardevolle voedingsstoffen, wat het interessant maakt om regelmatig af te wisselen. Onze zadenmixen bieden eenvoudig, snel en voordelig de mogelijkheid om dagelijks een variatie aan zaden en pitten te nuttigen, hetgeen een evenwichtig voedingspatroon ten goede zou komen*.

Allnuts zadenmixen, handige 1-pot systemen 

Ons gamma pure zadenmixen bestaat uit Zadenmix, Zadenmix bio, Breakfast seed mix, Salade mix en Salade mix italiano.
Dit zijn stuk voor stuk handige 1-potsystemen voor het ganse gezin, voor studenten, sporters of singles, iedereen ondervindt het gemak van deze huisgemaakte mengelingen van kwalitatieve zaden en pitten.

De Zadenmix (ook wel Zadenmengeling genoemd) en Zadenmix bio bevatten lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten. Bij de Breakfast seed mix voegen we daar nog chiazaad en hennepzaad aan toe.

Pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten mengen we met rozijnen, krenten, amandelen en walnoten om zo Allnuts Salade mix te maken in ons ambachtelijk atelier. Bij de Salade mix voegen we zongedroogde tomaatjes, dat is onze Salade mix italiano.

Waarom zaden en pitten eten? Zijn zaden en pitten gezond?

De Hoge Gezondheidsraad* adviseert om dagelijks een handjevol noten en/of zaden en pitten te eten, best in pure, onbewerkte vorm, zonder toevoeging van vet of suiker. Variëren is hierbij erg belangrijk. De Allnuts Zadenmixen voldoen allemaal aan deze voorwaarden, reden te over dus om er dagelijks van te genieten! Want onze kwalitatieve zaden- en pittenmengelingen zijn niet alleen lekker, voordelig en super handig in gebruik, uit de aanbevelingen van de Hoge gezondheidsraad blijkt duidelijk dat ze ook goed zijn voor je gezondheid!

Hoeveel zaden en pitten per dag eten?

De Hoge Gezondheidsraad* adviseert om dagelijks 15 à 25 g noten, zaden en/of pitten te eten.

Wist je dit al over de voedingswaarde van zaden en pitten**?

De zaden en pitten uit onze mixen bevatten vitamines, plantaardige eiwitten en een brede waaier aan mineralen. 

Wist je dat hennepzaad zeer veel magnesium bevat, het staat op nummer 1 met maar liefst 1480 mg magnesium per 100 g hennepzaad? Hennepzaad is meteen de koploper van alle zaden en pitten uit ons volledig gamma zaden en pitten als het op magnesiumgehalte aankomt. Daarenboven is hennepzaad van alle zaden en pitten ook nog eens het rijkste aan plantaardige eiwitten (30 g/100 g of 20% van de totale calorische waarde) en het rijkste aan potassium/kalium (1000 mg/100 g).

Het hoogste gehalte aan calcium vind je dan weer het meeste in sesamzaad. Sesamzaad staat op nummer 1 met maar liefst 1098 mg calcium per 100 g. Chiazaad staat op de tweede plaats met een calciumgehalte van 700 mg/100 g.

Al onze zaden en pitten zijn rijk aan ijzer. Maanzaad prijkt bovenaan de lijst en staat op nummer 1 met een ijzergehalte van 29 mg per 100 g! Gevolgd door pompoenpitten en hennepzaad op een gedeelde 2de plaats, beiden hebben een ijzergehalte van 10 g/100 g. Sesamzaad en chiazaad volgen onmiddellijk met 9 mg ijzer per 100 g.

Als we de hoeveelheid vezels bekijken, zien we dat chiazaad er bovenuit steekt. Chiazaad staat op nummer 1 met een zeer hoog vezelgehalte van maar liefst 34 g per 100 g! Op nummer 2 staat natuurlijk lijnzaad met 30 g vezels per 100 g.

Verpakking zadenmixen

Kwalitatieve zadenmixen koop je online bij Allnuts.be in herbruikbare potjes van 200 g of in voordeelverpakking van 1 kg en 5 kg. Alle bovenvermelde zaden en pitten maken deel uit van onze Breakfast seed mix. Maanzaad vind je niet terug in de zadenmengelingen, die kan je apart bestellen.

Bron voedingsaanbevelingen*: Vlaams Instituut Gezond leven/Hoge Gezondheidsraad

Bron voedingswaarde**: Officiële voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano. Elke vermelde voedingswaarde van zaden en pitten is afkomstig uit deze tabel, behalve hennepzaad en chiazaad. Beiden werden immers niet in de tabel opgenomen. De voedingswaarde van hennepzaad en chiazaad is derhalve afgeleid uit de analyses van onze leveranciers.