Macadamia

Dikke macadamianoten van topkwaliteit

Natuurlijke krokante macadamia

Ambachtelijk geroosterde macadamia

Recepten met macadamia

Macadamia in het Allnuts gamma

Bij Allnuts hebben we een uitgebreid gamma kwalitatieve voedingsmiddelen.  Wij verkopen noten, zaden en pitten, gedroogd fruit, granen, rijst en peulvruchten, bakbenodigdheden en allerhande zoete en zoute snacks.

De macadamianoot is een exclusieve noot, die zeker opvalt in ons gamma natuurnoten. Bij de beschrijving van onze onbewerkte natuurlijke macadamianoten vertellen we er alles over. Je vindt er tevens tips om lekker en snel te koken met macadamianoten. Naast ongeroosterde ongezouten macadamianoten kan je bij Allnuts ook ambachtelijk geroosterde en gezouten macadamianoten kopen.

Onze natuurlijke macadamianoten hebben een boterachtige smaak. De smaak van macadamianoten mag dan zacht zijn, het is de hardste noot ter wereld. Om de macadamianoot te kraken, is er een druk van meer dan 20 kg per vierkante centimer nodig. Een moeilijke klus! Dit ingewikkelde proces verklaart meteen waarom macadamianoten duurder zijn dan andere noten.

Herkomst macadamianoten

De macadamianoot komt oorspronkelijk uit Australië en wordt daarom ook wel Queensland nut genoemd. Een macadamiaboom groeit het best in een rijke grond, met voldoende regen en warme temperaturen. Het kan 7 tot 10 jaar duren alvorens de macadamiaboom vruchten geeft. Dit laatste verklaart eveneens de hogere prijs van macadamianoten. 

Macadamianoten in diverse eetstijlen

Onze macadamianoten natuur zonder toevoegingen en ongeroosterd zijn raw, vegetarisch, paleo, puur en onbewerkte ongeraffineerde voedingsmiddelen.

Natuurlijke macadamianoten zouden geschikt zijn in een keto dieet en low carb eetstijl, samen met pecannoten en paranoten.

Deze info is louter informatief. Als je een bepaald eetpatroon strikt wil volgen, kan je je best tot een professional ter zake richten.
Bij Allnuts zijn wij gepassioneerd door de  kwaliteit van ons uitgebreid gamma voedingsmiddelen. Je kan er dan ook op rekenen dat je bij elke bestelling producten van de beste kwaliteit en de beste smaak ontvangt, maar gepersonaliseerd advies betreffende diëten laten we liever aan deskundigen over. 

Recepten met macadamia

Wij testen regelmatig recepten met onze kwaliteitsproducten, zo ook met deze krokante macadamianoten. Bezoek regelmatig Allnuts.be en laat je inspireren door onze heerlijke gerechten met macadamianoten.