
Gegrilde perziken met burrata en sweet spiced nuts
Gemakkelijk voorgerecht of sharing dish, zomer, take it easy, geen kookervaring vereist
Voorbereidingstijd: 20 minuten Baktijd: 30 min. Niveau: Super gemakkelijk
Benodigde keukentools: mengkom, bakplaat en bakpapier, grillpan
Take it easy deze zomer en verras je gasten in een mum van tijd met dit voorgerecht full of flavour van gegrilde perziken, romige burrata en geurige, knapperige noten van Allnuts.
Dit heb je nodig voor een ruime portie Sweet spiced nuts
- 50 g Allnuts pecannoten
- 50 g Allnuts macadamianoten
- 2 kl Allnuts venkelzaadjes of 2 kl Allnuts tijm gedroogd
- 2 kl Allnuts rozemarijn gedroogd
- 50 g Allnuts cashewnoten
- 50 g Allnuts bruine amandel
- Een klein snuifje cayennepeper of pittig paprikapoeder
- 3 el olijfolie of andere plantaardige olie naar keuze
- 2 kl vloeibare honing of agavesiroop of ahornsiroop
- 1 afgestreken koffielepel Allnuts notenzout of fijn zeezout
Deze hoeveelheden perzik, burrata en garnituur heb je nodig voor 4 pers.
- 2 perziken
- Peper en zout
- Een handvol granaatappelpitjes
- 1/2 el Allnuts roze peperbolletjes
- Olijfolie
- 2 stuks burrata of truffelburrata of mozzarella
- 1/2 doosje Allnuts Black pepper crackers of taralli koekjes
Zo maak je snel dit zomers voorgerecht
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Maak de sweet spiced nuts. Doe hiervoor alle ingrediënten in een ruime mengkom. Hussel goed door elkaar en doe het geheel in een kleefvrije ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat. Plaats in de voorverwarmde oven van 160°C gedurende ongeveer 30 minuten of tot de noten lichtbruin zijn. Laat afkoelen en zet opzij.
- Snij de perziken in halve maantjes. Doe wat olijfolie in een grillpan en bak de perziken. Kruid met peper en zout.
- Extra tip: je kan de perziken ook vervangen door meloen of nectarines. In de herfst maak je het met lekkere geroosterde pompoen.
Zo serveer je dit heerlijke voorgerecht
- Neem een mooie schaal of een extra groot bord. Leg de gegrilde perziken lauw of koud op de schotel.
- Leg de bollen burrata bij de perzik. Wees voorzichtig dat de room niet uit de burrata loopt. Druppel extra olijfolie over de burrata. Kruid met flink wat peper en zout.
- Strooi wat granaatappelpitjes over het geheel.
- Neem wat roze peperbolletjes in de hand en crush ze grof. Strooi ze over het gerecht.
- Leg wat taralli koekjes of Allnuts Black pepper crackers bij het gerecht en serveer er nog extra in een schaaltje.
- Strooi tenslotte een rijkelijke hoeveelheid Sweet spiced nuts over het geheel voor een kruidige en krokante toets.
- Een delicious zomerfeest gewenst!
Wat is...
- Burrata is Italiaanse mozzarella gevuld met room. Burrata is te koop in de supermarkt. Je kan burrata vervangen door mozzarella, liefst van smaakvolle buffelmelk. Wil je een vegan alternatief voor burrata? Het aanbod in de (bio)supermarkten neemt constant toe, dus je vindt zeker een lekkere vervanger!
- Taralli zijn de ronde koekjes uit Puglia, die je op onze foto ziet. Deze zijn te koop in de supermarkt of Italiaanse delicatessenzaak. Maar onze Black pepper crackers zijn er ook héérlijk bij !
- Kidsproof : Je maakt dit gerecht kidsproof door de de cayennepeper achterwege te laten bij de sweet spiced nuts.
Heb je nog vragen bij onze producten of gerechten? Aarzel niet om ons te contacteren via deze link.