Smeltend Valentijnshart

Bereidingstijd: 30 min  Invriezen: 1 u  Klaar na: 1.30 u

Love is in the air! Wat is er romantischer dan een zelfgemaakt gebakje te delen met je geliefde?  Echt iedereen kan dit smeuïg gevulde taartje van witte chocolade en zachte roomkaas maken! Dit dessertje doet alle harten sneller slaan!

Benodigde keukentools: Keukenweegschaal, bakpapier, 1 platte schaal, 2 inox koekjesvormpjes hartje of 2 dresseerringen, mini-blender 

Ingrediënten voor 2 hartjes

  • 15 g kokosolie, gesmolten
  • 50 g witte chocolade

Bereiding

  • Voorbereiding: Bekleed een schaal met bakpapier. Leg de 2 hartjesvormpjes erop. 
  • Maak de bodem van de hartjes. Doe de havervlokken, ontpitte Medjoul dadels en de kokosolie in de mini-blender. Mix tot fijne korrels. Beleg de hartjes met dit mengsel. Druk stevig aan!
  • Maak de vulling. Smelt de chocolade en de kaas op heel laag vuur, au bain marie of in de microgolf (max. 300 Watt). Neem van het vuur en laat even afkoelen. Giet de vulling op de taartjes. Plaats de schaal met de taartjes in de diepvries. Haal de taartjes na 1 uur of langer uit de diepvries en ontvorm ze. Plaats hiervoor je handen rond de hartjesvorm en ontvorm voorzichtig. Plaats de taartjes terug op de schaal en zet in de diepvries tot je ze nodig hebt. Op het "moment suprême" haal je de hartjes uit de diepvries en laat je ze halfzacht tot zacht worden in de koelkast. Maak het taartje extra romantisch en instagram-proof met gevriesdroogde aardbeitjes die je verkruimelt.
  • Extra tips: Laat de chocolade niet te heet worden, neem op tijd van het vuur, meng rustig en plaats desnoods even terug. Zo kan er niks misgaan. Heb je geen hartjes vormen? Geen probleem! 2 dresseerringen zijn ook prima!